Plajele de pe litoral sunt pregătite pentru sezonul estival! Așteaptă doar să vină turiștii

plaja litoral concediu marea neagra

SURSA FOTO: Dreamstime

Ministerul Mediului a informat marți, 26 aprilie, că pregătirea plajelor de pe litoralul românesc pentru sezonul estival s-a încheiat. Astfel, acestea sunt gata să primească turiștii, potrivit informațiilor transmise de autorități.

Plajele de pe litoral sunt pregătite pentru sezonul estival! Așteaptă doar să vină turiștii

După ce au fost curățate manual și mecanic, după ce au fost afânate și nivelate, suprafețele de nisip de pe litoral sunt gata să primească turiștii, a transmis recent Ministerul Mediului în cadrul unui comunicat.

Amintim că pregătirea plajelor a început la jumătatea lunii februarie. Administrația Apele Române Dobrogea Litoral a anunțat că în perioada de pregătire a plajelor au fost demontate gardurile de stuf pe o lungime de 7.000 de metri liniari care au fost amplasate înainte de sezonul rece.

De asemenea, cantitatea de deșeuri adunată în perioada de pregătire a plajelor se ridică la 40 de tone. Plajele au fost predate celor 407 agenți economici care dețin contracte de închiriere. Îngrijirea plajelor în timpul verii va cădea în sarcina acestora. Apele Române Dobrogea Litoral administrează 376 de hectare de plaje.

Agențiile care vor aduce turiști străini în România vor primi subvenții

În altă ordine de idei, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Dumitru Luca, a anunțat anterior că agențiile de turism care vor aduce turişti străini în România vor putea primi o subvenţie printr-o schemă de minimis aflată în prezent în faza finală de dezbatere.

De asemenea, acesta a mai precizat că turismul de incoming a fost recunoscut ca export de servicii, după mai mulți ani în care industria cerea acest lucru.

„După doi ani în care am discutat mai mult cu pereţii, avem un dialog substanţial mai bun cu actualul ministru al Antreprenoriatului şi Turismului (Constantin-Daniel Cadariu n.r.), dar cu o floare nu se face primăvară. Avem nevoie şi de oameni în spatele dumnealui cu care să purtăm discuţiile tehnice, care să ne înţeleagă. Unul dintre proiectele mele de suflet, la care lupt de câţiva ani şi e pe cale să se realizeze acum, este recunoaşterea turismului de incoming ca export de servicii.

Chiar dacă la şcoală cu toţii am învăţat chestia asta că până la urmă este export întrucât consumatorul produsului este nerezident, dar este şi cea mai facilă formă de export. Acel consumator vine el aici, nu ne ducem noi cu marfa după el acolo unde se află. Chestia asta nu a fost înţeleasă de-a lungul timpului, dar în sfârşit se vede o luminiţă. Într-o modificare recentă a legii 346 de promovare a exportului, în sfârşit, a fost recunoscut turismul de incoming ca export de servicii”, a precizat Dumitru Luca.