Plânge toată Biserica Ortodoxă. A murit ucenicul părintelui Arsenie Boca

doliu, deces, moarte

SURSA FOTO: Pixabay

A murit ucenicul lui Arsenie Boca, iar România a pierdut un părinte mult iubit. Povestea vieții sale este ruptă parcă dintr-un serial TV. Cum a ajuns să-l cunoască pe regretatul părinte Arsenie Boca?

Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Părintele Petru Vamvulescu a murit

Părintele Petru Vamvulescu, ucenicul regretatului Arsenie Boca, a trecut în eternitate. A fost un duhovnic blând și păstrător al tradiției spirituale. Era cunoscut ca un devotat prieten al Maicii Domnului Iisus Hristos, pe care o purta în inimă sa cu o iubire nesfârșită. Părintele Petru Vamvulescu a fost o prezență sfântă în mijlocul oamenilor, o binecuvântare pentru toți cei care l-au cunoscut.

A fost ucenicul lui Arsenie Boca

A fost ucenicul lui Arsenie Boca timp de două decenii la rând. Povestea sa de viață este desprinsă parcă din serialele TV! A povestit contextul în care l-a cunoscut pe regretatul părinte cu ceva timp în urmă. În videoclipul atașat, puteți afla detalii surprinzătoare despre viața sa.

Oamenii îi vor simți lipsa

„Părintele Petru Vamvulescu a plecat Sus în Cer la Dumnezeu ca să se reîntâlnească cu Părintele Arsenie Boca a cărui ucenic a fost. Unicul și Bunul Dumnezeu să-i odihnească Sufletul în liniște și pace până la a doua Venire a Lui Iisus Hristos care V-a Judeca Vii și Morți și a cărui Împărăție nu v-a avea sfârșit”, a scris un om pe Facebook.

„Și-a sfârșit alergarea… de acuma va fi cu Domnul în bucurie veșnică. Părintele Petru Vamvulescu, un om a Lui Dumnezeu, un om ales de Domnul. Ultima dată cand l-am întâlnit ne-a vorbit mult… Ne-a mângâiat mult inimile, ne-a spus că se pregătește… Nu m-am gândit niciodată că asa repede va fi aceasta plecare, dar se pare că Dumnezeu a avut nevoie de încă un slujitor în Liturghia cereasca. Multe as putea scrie despre părintele… În urma cu 14 ani l-am cunoscut…iar prima întâlnire cu sfinția sa nu o voi uita câte zile voi avea…”, a scris altă persoană.

„CEL MAI IUBIT FIU AL. MAICII DOMNULUI A PLECAT LA DÂNSA! PARINTELE PETRU VAMVULESCU… E noaptea în care un sfânt pleacă spre Cer. El, duhovnicul meu, îngerul meu, se muta lângă Maica Domnului. Era firesc. Pe pământ este din ce în ce mai puțin loc de iubire. De noi, de har și de adevăr.

Nu plângeți! Sa nu faceți greșeala, pe care NU a făcut-o dansul la moartea fetei sale. Atunci a stat demn și a avut curajul Învierii. Fără el sunt poate mai singur pe pământ, dar mai aproape de Rai. Îl las sa se bucure de Măicuța. Îl las sa stea de acum cu ea. Iar noi sa rămânem uniți. Dumnezeu sa îl odihnească!”

arsenie boca

Cine a fost părintele Arsenie Boca

Arsenie Boca s-a născut în 29 septembrie 1910, în satul Vața de Sus din județul Hunedoara, România. A studiat pictura la Academia de Arte Frumoase din București și și-a început cariera ca pictor. După aceea, a urmat studii teologice la Institutul Teologic din Sibiu și la Facultatea de Teologie din București.

După ce a devenit călugăr, Arsenie Boca a trăit o viață ascetică în mănăstirile din România, fiind cunoscut pentru rugăciunea sa ferventă și pentru viața sa dedicată lui Dumnezeu și oamenilor. El a fost un călugăr care a combinat rugăciunea și contemplarea cu munca asiduă și slujirea aproapelui.

Arsenie Boca a fost căutat de mulți oameni pentru sfaturi duhovnicești și îndrumare spirituală. A rămas în memoria credincioșilor drept un duhovnic profund și un părinte al sufletelor.

În plus față de viața sa spirituală, Arsenie Boca a fost și un pictor talentat, cu o lucrare vastă de picturi murale în biserici și mănăstiri din România. Multe dintre picturile sale sunt considerate opere de artă sacre remarcabile.

Arsenie Boca a fost arestat și anchetat de autoritățile comuniste din România, care au văzut în el o amenințare pentru regim. A murit în 28 noiembrie 1989, în închisoare, la Sibiu.

Moartea lui a fost înconjurată de mister și controversă, iar locul său de veci a devenit un loc de pelerinaj pentru mulți credincioși care îl considerau un sfânt sau un martir al credinței ortodoxe în timpul regimului comunist.