Pe partii vezi deopotriva tineri si reprezentanti ai varstei a doua sau chiar a treia. Toti sunt fascinati de acest tip de miscare, ce nu necesita o pregatire deosebita. Daca vreti sa va apucati de acest sport, puteti invata primele notiuni cu un monitor specializat, pe care il gasiti in toate statiunile montane. O alta varianta mai la indemana este sa profitati de cunostintele avansate ale unui prieten, care va poate invata in scurt timp notiunile de baza. Primele rezultate se vad dupa numai cateva zile, un novice reusind sa coboare pante destul de dificile. In cazul in care nu prea este zapada sau nu sunteti multumiti de starea partiilor, puteti apela la freestyle, care se practica pe partii artificiale, cu obstacole. Aici sunt amenajate si halfpipe (dispozitivele folosite si de rolleri), unde pot fi facute sarituri spectaculoase, rasuciri si alte acrobatii specifice. Stilil free ride se practica pe partiile naturale amenajate. Avansatii pot practica snowbordul offpiste (in locuri neamenajate) – paduri, pante neumblate. Acest din urma stil nu este recomandat incepatorilor!In ultimii ani, acest sport a luat o amploare deosebita, astfel incat exista deja concusuri consacrate (Balea freerideopen). Cei interesati pot accesa site-ul www.surmont.ro. Exista si o multime de cluburi private care organizeaza tabere, concursuri de initiere, intreceri etc.Daca ajungeti expert in arta snowboardului, deja deveniti dependent de acest sport deosebit care ofera senzatii de neuitat. Multii dintre practicantii schiului renunta la acest sport dupa ce au gustat deliciile snowboardului.Acum exista si magazine specializate de unde va puteti procura echipamentul, de la placa pana la caciula, ochelari si manusi. In Bucuresti, asemenea magazine sunt: Surmont Sport (langa Sala Palatului) si Boarder’s (str. Brezoianu). Cei interesati pot accesa site-urile: www.burton.com sau www.surmont.ro. Aici veti gasi pe langa echipamentul necesar si informatii utile sau sfaturi competente oferite de specialisti in practicarea acestui sport. De asemenea, echipamente asemanatoare se pot procura si in supermarketuri gen Carrfour, Metro, Selgros.
Unde poti face snowboarding
Principalele locuri de practicare a snowboardului in Romania sunt: Sinaia, Predeal, Azuga, Poiana Brasov, Balea. De mentionat ca in locuri ca Sinaia si Balea snowboardrerii avansati pot practica acest sport si in afara pirtiilor amenajate (snowboard offpiste integral).Pe partiile amenajate, transportul se face cu instalatii pe cablu: telescaun, teleschi, telecabina.
Telecabina: Sinaia, Poiana Brasov (pana la Cota 2000) – 100.000 lei;
Telescaun: Sinaia, Predeal, Bunloc – 50.000 lei
Teleschi: Sinaia, Predeal, Poiana Brasov: 30.000 lei.
La snowboard, in afara pistelor transportul se poate efectua si cu elicopterul.

· Placile de snowboard pot fi de doua feluri: de freeride si de freestyle. Placile pot fi specializate pe tipuri de zapada de partie si, bineinteles, in functie de stilul practicat (park, halfpipe, allterrain, allmountain). Preturile variaza intre 9 si 25 milioane lei, in functie de structura (stratificata), tehnologie si materiale (kevlar, carbon, lemn de esenta usoara). Snowboadurile pentru incepatori (9 milioane) au o structura mai simpla (fibra de sticla, lemn de plop). Preturile cresc direct proportional cu nivelul tehnologiei folosite si al designului. · Preturile legaturilor sunt cuprinse intre 4 si 13 milioane lei. La preturi mari pot fi achizitionate legaturi din materiale foarte usoare, cu forme speciale si de marca. · Castile de snowboard au decupaje speciale pentru ochelari. Preturi variaza intre trei si cinci milioane de lei, in functie de design si marca.· Pantalonii sunt facuti din materiale speciale, impermeabile, dar care permit corpului sa respire. Totodata, acestia sunt indeajuns de largi ca sa ofere lejeritate miscarii. Preturile sunt de la trei la opt milioane lei. Ca si pantalonii, gecile sunt facute din aceleasi materiale impermeabile. Preturile sunt intre patru si noua milioane lei. Pantalonii si gecile cele mai scumpe au cusaturi speciale, care impiedica patrunderea apei.· Bocancii sau bootii costa intre 4 si 13 milioane lei. Cei mai ieftini sunt confectionati din materiale plastice si ofera un confort redus, iar cei mai scumpi, din microfibre, permit respiratia piciorului si pastrarea unei temperaturi constante.