Planta care are efecte benefice asupra afecțiunile pielii este brusturele. Rădăcina de brusture este folosită în tratarea afecțiunilor pielii precum ar fi: acneea, psoriazisul și eczema. Aceasta are și alte efecte benefice pentru sănătatea umană.
În timpurile străvechi, brusturele era utilizat doar pe post de legumă. În prezent, brusturele este încă folosit în bucătăriile japoneze și coreene.
Brusturele tratează afecțiunile pielii
Rădăcina de brusture este bogată în substanțe precum magneziu, calciu și fosfor. Planta reprezintă un remediu popular pentru digestie, pe post de diuretic sau de afrodisiac. În plus, brusturele poate trata și afecțiuni mult mai grave.
În cazul afecțiunilor de piele, proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene ale rădăcinii pot ajuta la rezolvarea acestora când este aplicată local. Studiile în acest sens au demontrat că rădăcina de brusture poate contribui și la tratarea arsurilor topice, conform doc.ro.
Rădăcina de brusture ajută la detoxificarea sângelui
O altă utilizare tradițională a rădăcinii de brusture este pentru purificarea sângelui. Un studiu efectuat în 2011 a arătat că rădăcina de brusture poate detoxifica sângele și, mai mult decât atât, favorizează circulația sangvină.
De asemenea, rădăcina de brusture mai este folosită și pe post de afrodisiac. Deocamdată, există doar un singur studiu realizat pe șobolani masculi care a demonstrat că extractul de rădăcină de brusture a avut un efect afrodisiac în cazul lor.
Este chiar recomandat consumul rădăcinei proaspete de brusture, ceai de brusture, pulbere de rădăcină uscată, ulei de brusture sau extract de brusture. Totuși, este nevoie de o consultare cu medicul înainte de a încerca un remediu pe bază de brusture. Este important de precizat că remediile pe bază de brusture nu sunt recomandate copiilor.
Care sunt plantele care îți aduc noroc în casă?
Deoarece oamenii tind să identifice norocul cu banii, multe așa-numitele „plante norocoase” sunt cele cu frunze rotunde, asemănătoare monedelor. Se crede că, pe lângă purificarea aerului din locuință și reducerea stresului, aceste ”plante norocoase” de interior ajută la îndepărtarea energiilor negative. Unii susțin că s-a dovedit plantele de interior îmbunătățesc sănătatea și aduc fericire locuitorilor unei case. Acest site prezintă plantele pe care oamenii le consideră aducătoare de noroc.
Trandafirul deșertului este considerat o plantă norocoasă, deoarece trunchiul său foarte gros este asemănat cu abundența financiară. Pe deasupra, planta are flori spectaculoase, în formă de trompetă. Deoarece această specie stochează umiditatea, planta poate putrezi dacă este udată în exces, demonstrând că ce e prea mult strică!
Alte plante precum planta misionarului, oxalisul, urechelnița sunt considerate „norocoase”. Acest lucru le-ar putea oferi oamenilor cea mai bună scuză pentru a-și îmbogați și mai mult casa cu diferite plante. Întrucât verde este considerat o culoare norocoasă, aproape toate plantele ar trebui să fie norocoase.