Căştile wireless contribuie la și evitarea problemelor de sănătate în rândul celor ce le folosesc, arată același studiu al Plantronics. Companiile care şi-au dotat posturile de lucru cu echipamente wireless office au obţinut scăderi cu 31% a cazurilor de dureri de gât, cu 16% a cazurilor de dureri de spate, respectiv cu 27% a durerilor de cap.

Cercetarea a fost efectuată de Universitatea din Surrey, UK. Toate aceste afecţiuni se regăsesc pe notele de plată ale companiilor ale căror angajaţi au productivitatea muncii influenţată negativ de aceste dureri.

”Căştile wireless sunt echipamente specifice lucrătorilor secolului XXI, care au nevoie de mobilitate”, a explicat Bogdan Nedelea (foto), directorul general şi fondatorul ABN Systems, unul dintre principalii furnizori de echipamente telecom şi soluţii de comunicare mobil şi importator oficial al produselor Plantronics în România.

Companiile care au adoptat soluţiile de comunicare office wireless au raportat, în intervale scurte de timp, creşteri ale vânzărilor, creşteri ale eficienţei angajaţilor, respectiv scăderea numărului de cazuri de învoiri şi absenţe din motive medicale. Căştile wireless permit oamenilor să lucreze fără a fi nevoiţi să adopte poziţii incomode la birou.

„Căştile wireless aduc mobilitate utilizatorilor care pot efectua convorbiri telefonice chiar şi la distanţe de până la 150 de metri de birou, în funcţie de configuraţia clădirii respective. Plus că poţi prelua apeluri şi de pe telefonul mobil şi de pe cel fix sau de pe VoIP, fără să fii lângă acestea. De asemenea, casca wireless protejează auzul utilizatorului filtrând sunetele şi ajustându-le la un anumit nivel standard”, completează Bogdan Nedelea.

ABN Systems, o companie de familie fondată în urmă cu zece ani, este principalul importator în România al celor mai importante mărci de căşti wireless office, caşti pentru call center, echipamente telecom, kituri „hands-free” bluetooth şi PC, precum şi de multe alte produse telecom.
În 2011, compania a înregistrat venituri de 4,5 milioane de euro.