Guvernul a dat recent publicității un plan de relansare economică post Covid-19 care se întinde pe 10 ani. Pe lângă enumerarea măsurilor deja luate – precum susținerea angajaților aflați în șomaj tehnic, amânarea ratelor și programul de împrumuturi garantate de stat – oficialii români au propus și o serie de priorități pentru viitor.
Noua viziune afișează o preocupare prioritară către zona de investiții. Economiștii au estimat totalul măsurilor prezentate la suma de 100 miliarde de euro. Banii aceștia nu sunt însă disponibili astăzi și nici nu este prevăzut clar de unde vor fi obținuți.
Pe lângă proiecte, noul plan de relansare introduce și noutăți de gândire economică, precum proiectul de inspirație germană „Kurzarbeit” – planul de muncă flexibilă prin care statul va suporta 75 % din pierderile suportate de angajații forțați să lucreze cu program redus din cauza crizei.
Guvernul mai propune și înființarea unui Fond Român de Investiții, pentru domenii de interes strategic, în tandem cu înființarea Băncii Naționale de Dezvoltare, care să finanțeze proiecte de investiții în domenii cu tehnologie avansată.
Planul de relansare economică ar trebui să se miște mai repede
15 iulie 2020, 08:00
Planul de relansare economică are idei bune, dar cam prea generale și cu timp de aplicare incert. Victor Sraer, CEO la Otto Broker, a explicat în exclusivitate pentru CapitalTV de ce ar trebui grăbit pasul cu implementarea.
Etichete: Claudiu Serban,
Otto Broker,
Planul de relansare economică,
Victor Sraer
Publicat in categoriile: Capital Play
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Capital Play
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook