Parlamentul suedez a votat un plan de salvare a sectorului financiar al economiei, in valoare totala de 1.500 de miliarde de coroane suedeze (200 miliarde de dolari). Banii vor fi utilizati de banci pentru credite, precum si de catre companiile care finanteaza ipoteci. De asemenea, statul suedez va mai pune deoparte 15 miliarde de coroane (doua miliarde de dolari) pentru a fi disponibili in caz de urgenta, mai exact daca o banca intra in insolventa.

Ministrul de Finante suedez, Mats Odell, a declarat in fata parlamentului ca „sistemul bancar suedez este in prezent destul de stabil, dar nu putem exclude din calcul situatia in care criza se va adanci”. Totusi, in piata suedeza, semnalul ca exista probleme a fost dat in smomentul in care banca de investitii Carnegie AB a cerut un imprumut de cinci miliarde de coroane (664 milioane de dolari) de la banca centrala, iar Swedbank a anuntat ca va emite actiuni suplimentare pentru a face rost de bani.

Linia de credit deschisa de statul suedez are o valabilitate intre trei luni si cinci ani. Bancile interesate sa contracteze astfel de credite guvernamentale trebuie sa plateasca o taxa si sa restranga la minimum bonusurile pentru management.