Ne-am reîntors în acelaşi loc, la aceeaşi hartă. Ne-am reîntors la planul privind „Noul Orient Mijlociu din noul secol” prezentat în anul 2006 Pentagonului şi publicat în revista forţelor armate ale SUA, este întrebarea pusă într-un material publicat de site-ul turc Sabah.
Adică, ce cuprindea harta solicitată de secretarul de stat al SUA de atunci, Condoleezza Rice, spunând „Cu siguranţă, frontierele de astăzi se vor schimba”?
Planurile privind Orientul Mijlociu
Siria era divizată în trei părţi… Mai corect, partea de nord a ţării era ruptă, iar în centru se înfiinţase un mare Kurdistan. Ceea ce mai rămăsese din Siria era un spaţiu suveran rus şi unde continua să existe regimul de la Damasc.
Irakul era împărţit şi el în trei părţi. În nord erau kurzii, în centru sunniţii, iar în sud, un stat separat al şiiţilor.
În acelaşi an, Rice declara la Tel Aviv (atenţie aici!): „Proiectul Noului Orient Mijlociu va începe din Liban”, scrie sabah.com.tr.
Statele Unite nu au renunţat la această hartă şi la acest plan
De-a lungul anilor care au trecut, am vorbit mult despre această hartă…
De ce? Pentru că puterile hegemonice sunt răbdătoare… Îşi fac calcule, îşi ordonează interesele şi aşteaptă cu răbdare timpul în care planul va funcţiona.
Noi suntem nerăbdători şi uituci. Din acest motiv, nu am dorit să uităm şi noi această hartă.
Declaraţiile lui Biden în care ţinta era în mod clar Turcia au arătat că Statele Unite nu au renunţat la această hartă şi la acest plan. Poate că, nordul Siriei (sub tutela SUA) va fi lăsată PYD (Partidul Uniunii Democratice, aripa siriană a PKK – n.red), iar regimul de la Damasc (sub conducerea Emiratelor Arabe Unite) va fi restaurat.
În primul rând, această evoluţie este pentru noi o serioasă problemă de securitate şi o necesitate de a interveni militar…
În al doilea rând, este o poartă care s-a deschis pentru o schimbare radicală a relaţiilor noastre cu SUA…
Planuri interesante şi în ceea ce priveşte Arabia Saudită
Să nu deschid deloc subiectul Liban… Vă daţi seama, o ţară este pe cale de dispariţie, fiind lăsată fără electricitate, apă, bani, guvern.
Şi calea trasată pe hartă pentru Arabia Saudită este interesantă. Dacă perspectiva din 2006 încă mai funcţionează, regimul de la Riad se va mulţumi cu estul teritoriului de astăzi.
Iar Mecca şi Medina vor deveni un stat separat sub monitorizarea unui consorţiu internaţional.
Să vedem… Vom trăi şi vom vedea…