Candidații PNL pentru Consiliul General au prezentat astăzi câteva aspecte despre planurile pe care le au după alegerile care vor avea loc pe 9 iunie. Una dintre priorități este transformarea instituțiilor publice în clădiri prietenoase cu animalele.
Planurile candidaților PNL pentru Capitală
Candidații PNL pentru Consiliul General al Municipiului București își exprimă angajamentul ferm față de modernizarea Centrului Capitalei și promovează inițiative pentru a transforma Bucureștiul într-un oraș prietenos cu animalele.
Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, care conduce lista candidaților liberali pentru Consiliul General al Municipiului București, a subliniat că proiectul de reabilitare a infrastructurii în Centrul Istoric a fost lăsat în uitare timp de opt ani, în ciuda existenței unui studiu de fezabilitate în acest sens.
„Aici e Spitalul Colţea şi să nu uităm că acum patru ani, peste drum, era sediul de campanie al lui Nicuşor Dan. Şi, mai grav de atât, acest drum, acest cartier, etapa a doua a Centrului istoric, este abandonat de opt ani de zile, pentru că studiul de fezabilitate există în cadrul Primăriei Generale. Era de ajuns doar să semneze o hârtie şi astăzi, aici, aveam poate un şantier, utilităţi noi pentru aceşti locatari, pentru oamenii din zonă, aveam trotuare noi şi, la final, aveam o zonă pietonalizată care să aducă plus valoare acestui întreg cartier. Este păcat că suntem în centrul Bucureştiului şi vedem că cei care ani de zile au urlat că salvează Bucureştiul l-au abandonat într-o ruină”, a spus Bujduveanu, într-o conferinţă de presă susţinută lângă Biserica Sfântul Gheorghe Nou – Kilometrul 0.
Hilde Tudora, candidata PNL pentru Consiliul General al Municipiului București, a promovat ideea unui oraș care să fie prietenos cu animalele, susținând necesitatea instituționalizării unor spații și magazine „pet friendly”, inițiative pentru sterilizări gratuite și integrarea educației despre respectul față de animale în școli.
„Este pentru prima dată când vedem această temă pe agenda unui partid politic. Ce vrem noi să facem? În primul rând: instituţii publice „pet friendly”. Nu este normal, dacă am un câine acasă sau un câine în lesă să fiu ţinută în faţa primăriei, să nu am voie să intru. Şi eu sunt plătitor de taxe şi impozite. Apoi, restaurante, cafenele, supermarket-uri, magazine „pet friendly” – fix cum este în străinătate. Accesul animalelor în parcuri, pe spaţiile verzi – la fel, aşa este în toată lumea, în toate marile parcuri, pe care le cunoaştem cu toţii. Campanii masive de sterilizări gratuite, pentru că trebuie să prevenim naşterea animalelor nedorite”, a precizat Hilde Tudora, în cadrul conferinţei de presă.
Hilde Tudora a militat și pentru implementarea unei educații adecvate în acest sens, astfel încât respectul față de animale să fie inclus ca materie opțională în toate școlile din Capitală. În acest context, ea a evidențiat necesitatea adoptării unei legislații referitoare la protecția pisicilor.
„Nu e normal să facem adăposturi pentru pisici, aşa cum este la câini, dar putem să facem cum e în Turcia: să avem grijă de pisicile străzii, să le sterilizăm masiv, să le arătăm respect şi să le îngrijim aşa cum trebuie”, a explicat aceasta.