Platformă nouă de tranzacţionare pe mobil de la Tradeville

Casa de brokeraj Tradeville a lansat astăzi un nou serviciu de tranzacţionare pe piaţa de capital din România prin intermediul telefonului mobil, denumit Startrade Mobile. Pe lângă funcţionalităţile platformei anterioare, „mini”, lansată în 2007, Startrade aduce îmbunătăţiri precum actualizarea automată a paginilor şi gruparea informaţiilor pentru o accesare mai facilă. „Această nouă platformă face parte din planul Tradeville de a continua investiţiile

Casa de brokeraj Tradeville a lansat astăzi un nou serviciu de tranzacţionare pe piaţa de capital din România prin intermediul telefonului mobil, denumit Startrade Mobile. Pe lângă funcţionalităţile platformei anterioare, „mini”, lansată în 2007, Startrade aduce îmbunătăţiri precum actualizarea automată a paginilor şi gruparea informaţiilor pentru o accesare mai facilă.

„Această nouă platformă face parte din planul Tradeville de a continua investiţiile în dezvoltare tehnologică”, spune Mihaela Bîciu, director general, care mai spune că profitul pe anul trecut şi cel din prima jumătate a acestui an a fost „sacrificat” pentru investiţii. Atât în 2009 cât şi în primul semestru al 2010, Tradeville a înregistrat un profit net minim. Investiţiile necesare dezvoltării tehnologice nu au trimis compania pe pierderi. „De altfel, ultima oară când s-a făcut o majorare de captial social la companie a fost, dacă îmi aduc bine aminte, prin 1999”, adaugă Bîciu.

Platforma ofară inclusiv posibilitatea de a transfera bani din conturi diferite deschise la Tradeville, respective din contul pentru investiţii în derivate (la Sibex) în cel pentru piaţa spot de la BVB. Pentru accesarea serviciului, care este web-based, telefonul mobil trebuie să aibă acces la interne, iar recomandarea brokerului este un ecran cu o rezoluţie minimă de 240x360px. Logarea se face prin siteul m.tradeville.eu.

Intermediarul, care are un portofoliu de clienţi de aproximativ 6.000, dintre care jumătate sunt activi (au realizat cel puţin o tranzacţie în ultimul an), oferă şi tranzacţionare pe pieţele externe (Bulgaria şi Austria). Anul acesta a deschis un firme de intermediere în Serbia şi unul în Bulgaria (societăţi de sine stătătoare, înregistrate conform legilor locale), prin care oferă investitorilor accesul şi la piaţa de capital din România.