Cursul are un pronuntat caracter practic si interactiv, fundamentarea conceptelor teoretice realizandu-se prin analizarea unor studii de caz reale, din cazuistica operatiunilor de plati si garantii internationale.Beneficiile pentru cursanti: - consolidarea cunostintelor in domeniul decontarii operatiunilor de import-export si a garantarii acestora;- posibilitatea oferirii unor solutii de decontare/garantare structurate pe afacerile clientilor corporate;- luarea la cunostinta
Cursul are un pronuntat caracter practic si interactiv, fundamentarea conceptelor teoretice realizandu-se prin analizarea unor studii de caz reale, din cazuistica operatiunilor de plati si garantii internationale.
Beneficiile pentru cursanti:
– consolidarea cunostintelor in domeniul decontarii operatiunilor de import-export si a garantarii acestora;
– posibilitatea oferirii unor solutii de decontare/garantare structurate pe afacerile clientilor corporate;
– luarea la cunostinta a preocuparilor de ultima ora ale ICC.
Cursul va fi prezentat in Power Point si transpus intr-un suport de curs ce va include si documentatia suplimentara oferita de lector cu ocazia discutarii/analizarii studiilor de caz.
Obiective
Prezentarea principalelor metode de plata utilizate in comertul international, a caracteristicilor, avantajelor si dezavantajelor acestora si a particularitatilor existente in derularea lor in practica bancara din Romania, comparativ cu uzantele internationale in domeniu. De asemenea, se vor prezenta tipurile de scrisori de garantie bancara aferente diferitelor stadii ale unei tranzactii internationale.
Tematica
§ Mijloace de plata internationale, instrumente de plata, modalitati de decontare
§ Principalele modalitati de decontare a tranzactiilor in comertul international – avantaje si dezavantaje
§ Garantarea prestatiilor si a platilor intr-un contract international
§ Documente comerciale si financiare utilizate in comertul international
§ Acreditivul documentar
§ Incasso-ul documentar
§ Ordinul de plata
§ Scrisoarea de garantie bancara
Trainer
Constantin Barbu, director Asociatia Romana a Bancilor, are o indelungata experienta bancara in pozitii de top si middle management in Banca Romana pentru Comert Exterior si Banca Tiriac. Din 2003, coordoneaza activitatea Asociatiei Romane a Bancilor.
Este unul dintre colaboratorii de traditie ai Institutului Bancar Roman, sustinand numeroase cursuri avand ca tema decontari externe si garantii de plata internationale.
Grupul tinta – Angajatii din departamentele operationale de decontari externe si garantii, cei din directiile juridice, care se pot confrunta cu solutionarea unor spete pe problematica tratata in tematica prezentata sau personalul din IFN-uri.
Perioada
11 – 12 iunie 2010, orele 9-16
Locaţie
Institutul Bancar Roman
str.Negru Voda nr.3, sector 3
Persoane fizice – 900 lei, la care se aplica o reducere de 10%, in conditiile achitarii cu cel putin 15 zile inainte de inceperea cursului. Taxa include si servicii de catering.
Informatii
Dorina Pană
dorina.pana@ibr-rbi.ro
021-327.48.93
0748-886.806