Plățile cu portofelul digital s-au triplat

Tranzacţiile cu mobilPay Wallet, primul portofel digital din România, au crescut, atât ca valoare, cât şi ca volum, de 3 ori în primele 10 luni din acest an, faţă de aceeaşi perioadă din 2015. Plata medie cu portofelul digital s-a ridicat, anul acesta, la 85 lei, iar majoritatea utilizatorilor au achitat cu wallet-ul din telefon cumpărăturile la hipermarket-urile şi supermarket-urile din ţară, facturile de telefonie mobilă, dar şi serviciile de întreţinere la bloc.

Astfel, cele mai multe tranzacţii – 63%, sunt realizate din Bucureşti, preponderent de către bărbaţi, de pe device-uri mobile care rulează Android (70%), potrivit datelor NETOPIA mobilPay, care a dezvoltat aplicaţia mobilPay Wallet. În topul oraşelor cu cei mai mulţi useri mobilPay Wallet se numără şi Timişoara (7%), Cluj-Napoca (6%), Braşov (6%), respectiv Constanţa, Ploieşti şi Iaşi, fiecare cu o pondere de circa 2% în totalul tranzacţiilor realizate cu aplicaţia.

„Rata de adopţie a aplicaţiei creşte organic, de la lună la lună, la fel şi cea a utilizatorilor fideli. Într-o Românie în care, în continuare, cash-ul este cel mai mult folosit, faptul că avem utilizatori  constanţi, unii achitând sume record în lanţurile de hipermaket-uri şi supermarket-uri partenere, de 3.000 – 4.000 lei”, declară Antonio Eram, CEO şi Fondator NETOPIA mobilPay.

Potrivit acestuia, dacă plata medie cu aplicaţia la comercianţii online şi offline se ridică la circa 85 lei, valoare constantă de la începutul anului, coşul mediu la supermarket-urile şi hipermarket-urile din ţară se ridică la 90 lei, faţă de 65 lei, în primul trimestru al anului.

În ceea ce priveşte cumpărăturile achitate în lanţurile de hypermarket-uri şi supermarket-uri, cele mai multe se fac la prânz, între 12:00 şi 14:00, respectiv seara, între 17:00 şi 20:00. Cele mai mari plăţi cu portofelul electronic sunt cele pentru alimente procesate şi fructe.