"Pentru moment preconziăm să lansăm PlayStation Vita la finele anului 2011 în Japonia, urmând ca la începutul anului următor să fie lansată şi pe pieţele din Europa şi SUA", a declarat Kazuo Hirai, considerat de analişti cel mai probabil succesor al actualului director general de la Sony, americanul Howard Stringer.

În plus, Kazuo Hirai a declarat că nu este preocupat de decizia rivalilor de la Nintendo privind reducerea cu 40% a preţului consolei 3DS din cauza vânzărilor slabe, precizând că Vita conţine o serie de caracteristici atractive pentru cumpărători.

PlayStation Vita va avea un ecran multi-touch OLED cu o diagonală de cinci inchi (12,7 cm), doua camere foto, touch pad pe spatele consolei şi tehnologie 3D. Preţul pentru modelul care se va conecta la Internet prin Wi-Fi este de 249 de dolari în timp ce pentru modelul compatibil cu reţele 3G preţul va fi de 299 de dolari.

În ultima vreme consolele de jocuri portabile se confruntă cu o concurenţă sporită din partea telefoanelor mobile inteligente (smartphones) şi a tabletelor informatice, precum iPad, pentru care există deja o gamă variată de jocuri care pot fi descărcate rapid.
SURSA: Agerpres