Plaza Centers N.V. a anuntat ca va dezvolta in Iasi un proiect de retail, pentru care investitia estimata este de 115 milioane de euro.   

Proiectul este mixt si va fi construit pe un teren de 46.500, urmand sa aiba o suprafata destinata retailului de 54.000 mp, 15.000 mp spatii de birouri si o parcare de 46.000 mp (1.400 de locuri). De asemenea, zona ofera oportunitatea constructiei a 70.000 mp de locuinte, pe care compania intentioneaza sa le directioneze catre o firma terta. Finalizarea lucrarilor este preconizata pentru anul 2010. 

“Dezvoltarea acestui proiect din Iasi demonstreaza ca suntem foarte increzatori in posibilitatile acestei tari. E o piata care poate oferi multe oportunitati si surse de castig pentru noi, clientii si actionarii nostri” spune Ran Shtarkman, presedinte si CEO al Playa Centers. 

Proiectul din Iasi este cel de-al patrulea proiect dezvoltat in Romania de Plaza Centers incepand cu anul 2006. Compania are in portofoliu lucrari in Timisoara, Miercurea Ciuc si, in mod deosebit, Casa Radio din Bucuresti, proiect de 500.000 mp construiti ce va include spatii de retail, rezidentiale, birouri, un hotel etc.

 

Sursa: Capital