Marcel Boloș este apărat de Nicolae Ciucă
Marcel Boloș este apărat de președintele PNL, Nicolae Ciucă, după ce mai mulți pesediști i-au cerut ministrului Finanțelor să plece din Guvern. Ciucă a precizat că e ușor ca partenerii de guvernare să paseze vina pentru problema găsirii finanțării creșterii pensiilor. Fostul premier a declarat că finanțarea creșterii pensiilor nu este un subiect de joacă electorală. Șeful PNL a comentat pe marginea faptului că unii social-democrați i-au solicitat lui Marcel Boloș să facă un pas în spate dacă nu poate gestiona dosarele curente, cum e și cel al pensiilor publice.
„Vedeți ce ușor e să aruncăm anatema de la unul la altul. E ușor să dai vina de la cineva la altcineva și să o joci electoral. Acesta nu e un subiect cu care să ne jucăm electoral. Soluțiile sunt la noi toți”, a afirmat Ciucă.
Ciucă a afirmat că ar trebui să operaționalizat tot procesul de digitalizare și că dacă digitalizarea e principala problemă, aceasta trebuie făcută. El a mai amintit că problematica digitalizării a fost dusă și la CSAT.
Cele mai multe critici au venit de la fostul ministru al Muncii
Unul dintre cei mai critici la adresa lui Marcel Boloș a fost chiar fostul ministru al Muncii, Marius Budăi.
„Sper că PNL nu se va opune creșterii pensiilor și reformării sistemului asigurărilor sociale! Legea pensiilor aprobată azi de Guvern este o lege bună și mă bucur că domnul ministru Boloș a înțeles până la urmă că România are nevoie de această reformă. Am văzut rețineri dinspre PNL și mă gândesc că poate nu s-a înțeles cât de importantă e miza despre care discutăm aici”, a scris fostul ministru Marius Budăi pe Facebook, privind aprobarea legii pentru recalcularea pensiilor publice.
Budăi a mai scris că speră să nu fie o reacție de orgoliu politic. Pe motiv că legea a fost elaborată de miniștrii social-democrați. Și că astfel PSD ar obține mai multe puncte electorale.
Potrivit fostului ministru, „ar fi foarte cinic un astfel de calcul politic, pentru că aici nu discutăm de partide sau de mize electorale”. Asta, întrucât „miza nu vizează doar cele două majorări ale pensiilor de anul viitor”. Iar „dacă legea nu se adoptă până la finalul lunii, vom reveni la acel nenorocit prag de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR, cu multă nepricepere și cu multă rea-credință”.
Pe lângă Budăi, critici au venit și din partea altor social-democrați. Printre ei sunt Oana Florea, Mihai Fifor sau chiar ministra Simona Bucura-Oprescu.