Mai multe publicaţii româneşti  au scris astăzi că şeful Microsoft România Ronald Binkofski pleacă de la conducerea companiei. Todi Pruteanu, director de comunicare Microsoft, a declarat că acestea sunt zvonuri şi compania nu le comentează. El nu a oferit amănunte suplimentare.
Polonezul Ronald Binkofski şi-a început mandatul la Microsoft România în 2010. De la venirea sa în România, Binkofski a fost și este o prezență extrem de discretă, cu rare apariții în presă și acelea de scurtă durată. Ronald Binkofski a împlinit pe 20 octombrie doi ani de când l-a înlocuit pe Călin Tatomir, cel care ocupase funcția de director general al Microsoft România timp de doi ani.
Binkofski a venit pe această poziție după ce în țara natală ocupase funcții precum Developer & Platform Evangelism Lead.
Ronald este cetățean german și polonez. A absolvit cursurile Facultății de Matematică Aplicată a Universității Jagiellonian și s-a specializat în matematică în Universitatea Johann Wolfgang Goethe din Frankfurt.
Sub conducerea lui Binkofski, Microsoft România a bifat creșteri în ciuda crizei care s-a instalat și în țara noastră. În anul 2011, compania a raportat o cifră de afaceri de 134,7 milioane de lei, de la 125 de milioane în anul precedent. De asemenea, Microsoft România a continuat să facă angajări, fiind una dintre companiile care au făcut cele mai multe recrutări de la începutul crizei.