În Capitală a început montarea instalațiilor pentru iluminatul festiv de sărbători, a transmis Primăria Capitalei. Acestea sunt aceleași ca și în anii precedenți și urmează să fie aprinse în seara zilei de 1 decembrie.
Primăria Capitalei, prin Compania Municipală de Iluminat Public București, a început montarea instalațiilor pentru iluminatul festiv de sărbători din Capitală, se arată într-un comunicat transmis vineri.
Instalațiile sunt aceleași ca în anii trecuți
Potrivit documentului citat, luminițele vor fi aprinse în seara zilei de 1 decembrie, odată cu iluminatul public.
Este vorba despre aproape 3.000 de instalații luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, vor împodobi zone precum bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii și Piața Presei Libere, mai precizează PMB.
Instalațiile luminoase sunt aceleași din anii trecuți, nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente.
Conducte reabilitate în zonele Ferentari şi Calea Rahovei
Pe de altă parte, amintim că, un număr de 10.000 de apartamente din zonele Ferentari şi Calea Rahovei urmează să beneficieze de conducte reabilitate, ca urmare a lucrărilor realizate pe magistrala Progresu – Ferentari.
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vizitat vineri şantierul de termoficare, la intersecţia dintre Calea Ferentari cu strada Năsăud, unde se efectuează probe de presiune pentru un nou tronson de magistrală, cu o lungime de un kilometru, ce urmează să fie pus în funcţiune. Acesta se adaugă celor aproximativ 8 kilometri deja puşi în funcţiune de la începutul anului 2021 până în prezent.
„S-au mai făcut o mie de metri de magistrală, adică de conductă de dimensiune mare. S-a şi asfaltat, urmează proba de presiune. În acest moment a mai rămas un kilometru – adică 500 de metri dus întors – între Calea Rahovei şi Sebastian, care va fi făcut în iarna aceasta – pentru că suntem între două centrale şi se poate opri din ambele capete – şi aproximativ 1.500 de metri de aşa-numite racorduri, conducte mai mici care merg în zona de blocuri şi în februarie – martie o să avem finalizat întreg tronsonul Ferentari, care a început în primăvara anului trecut şi are cu totul aproape 13 kilometri”, a spus Nicuşor Dan.
Nu vor mai fi probleme cu apa caldă
Lucrările fac parte din Obiectivul 6 – magistrala Progresu – Ferentari, care are o lungime totală a conductelor de 13 kilometri. Scopul companiei era să finalizeze lucrările în acest an, dar au apărut întârzieri ca urmare a faptului că războiul din Ucraina a generat dificultăţi în achiziţionarea ţevilor. Totodată a crescut şi preţul materialelor.
În luna iunie, Nicuşor Dan declara că preţul pentru reabilitarea a 13 kilometri de reţea de termoficare în Calea Ferentari a crescut de la 50 de milioane de lei în 2018 la 80 de milioane de lei în 2022.
Potrivit primarului general, conductele care au fost scoase aveau o vechime de 34 de ani. El sublinia că pe acest tronson „nu o să mai fie ani de zile probleme” cu apa caldă.