PMB anunță că imobilul din intrarea Victor Eftimiu nr. 9 va fi consolidat cu finanţare din PNRR

Primăria Capitalei

Primăria Capitalei

Primăria Municipiului București anunță că imobilul din intrarea Victor Eftimiu nr. 9 din Capitală va fi consolidat cu finanţare din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) anunţă, luni, 6 martie, că imobilul din intrarea Victor Eftimiu, nr. 9 va fi consolidat cu finanţare din PNRR Componenta 5 – Valul Renovării – Operaţiunea Renovarea integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale.

Proiectul vizează consolidarea seismică a imobilului situat în Intrarea Victor Eftimiu, nr. 9

Valoarea totală a finanţării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este de 36.015.649, 73 lei cu TVA. De asemenea, proiectul demarat în luna ianuarie 2023 va fi implementat până la 30 iunie 2026.

Proiectul, care a fost depus de UAT Municipiul Bucureşti prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), vizează consolidarea seismică şi renovare energetică moderată a imobilului situat în Intrarea Victor Eftimiu, nr. 9, sector 1, informează PMB.

Clădirea a fost construită între anii 1934-1935 şi are o suprafaţă desfăşurată de 9453 mp

„Valoarea finanţării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este de 36.015.649, 73 lei cu TVA, iar proiectul demarat în luna ianuarie 2023 va fi implementat până la 30 iunie 2026”, se precizează în comunicatul de presă.

Clădirea situată în Intrarea Victor Eftimiu nr. 9, sector 1, Bucureşti, este o construcţie multietajată cu regim de înălţime S+P+8E, cu funcţiunea de locuinţe colective. Imobilul, încadrat în clasa de risc seismic RS1, a fost construită între anii 1934-1935 şi are o suprafaţă desfăşurată de 9453 mp.

Clădirea este inclusă în Lista Monumentelor Istorice Bucureşti, Cod LMI B-II-m-B-18667, şi este amplasată în Zona Construită Protejată nr. 42 – Brezoianu, mai adaugă PMB.

Curând încep primel evaluări în regim rapid pentru clădirile din Capitală

Primele evaluări în regim rapid pentru clădirile din Capitală ar urma să fie demarate până în luna septembrie. Anunțul au fost făcut, vineri, 3 martie, de şeful Departamentului Urbanism din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti, Bogdan Suditu.

Bogdan Suditu a subliniat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, deşi cele 10.000 de blocuri realizate înainte de 1968 îndeplinesc condițiile în vederea evaluării rapide, ele nu sunt în mod obligatoriu vulnerabile. Acesta a menţionat că în cadrul evaluării vizuale rapide va avea un rol important tipul de structură a imobilelor.

„Sunt foarte vulnerabile clădirile cu parterul flexibil. Şi atunci, cunoscând informaţiile astea din surse oficiale, chiar dacă au fost anvelopate, dacă o clădire este cu parter flexibil, un bloc care la parter are magazine, (…) nu trebuie neapărat să vedem o crăpătură ca să înţelegem că este potenţial vulnerabilă”, a afirmat el.

Bogdan Suditu a precizat că vor fi coroborate datele deţinute de către autorităţile locale şi cele centrale, de către Universitatea Tehnică, dar şi de către ONG-uri. În primul rând, urmează fi colectate informaţiile referitoare la clădirile P+3 cu cel puţin zece apartamente, construite înainte de 1968.