Instanţa încă mai judecă problema preşedintelui PMP. Eugen Tomac lansează acuzaţii dure

PMP este în fierbere. Formaţiunea nu beneficiază în continuare de subvenţie din partea AEP (Autoritatea Electorală Permanentă).

Motivul: litigiul privind conducerea formaţiunii, între fostul preşedinte Cristian Diaconescu şi noua conducere, aleasă de Congres, în persoana liderului Eugen Tomac. Acest litigiu nu a ajuns încă la o concluzie şi se află în continuare în instanţă.

Din acest motiv, preşedintele AEP, Toni Greblă, a suspendat în luna iulie 2023 plata subvenţiei către PMP.

Duminică, 28 ianuarie, Eugen Tomac a lansat un atac dur la adresa AEP, despre care spune că este o „buturugă bolşevică a actualei puteri”.

El spune că toate probleme au început după ce PMP a acceptat să se alăture construcţiei Dreapta Unită în vederea alegerilor din acest an.

„Tot Partidul Mişcarea Populară este implicat în această construcţie.

Faptul că AEP a devenit o buturugă bolşevică a actualei puteri şi în mod absolut discriminatoriu, din momentul în care am anunţat că suntem de acord şi răspundem invitaţiei USR de a veni în dreapta unită, au apărut şi aceste probleme şi presiuni din partea unei instituţii ale statului care are cu totul altă menire în societatea noastră.

Amintesc că eu am revenit în fruntea partidului prin voinţa a 99 % din membrii din conducerea PMP. Timp de un an şi jumătate, Autoritatea Electorală a avut o relaţie excelentă cu PMP.

Brusc, din momentul în care am hotărât să ne luăm soarta în mâini şi să punem umărul la această construcţie importantă, cei de acolo au reevaluat relaţia cu noi”, a declarat Eugen Tomac la conferinţa unde Dreapta Unită şi-a prezentat lista pentru europarlamentare.

Apel pentru intervenţia Consiliului Superior al Magistraturii

Eugen Tomac speră că toată problema va fi tranşată cât mai rapid în instanţă. Liderul PMP face şi un apel către CSM (Consiliul Superior al Magistraturii) în acest sens, pentru rezolvarea acestui litigiu.

El reaminteşte că formaţiunea pe care o conduce a trecut prin două congrese care au stabilit foarte clar direcţiile şi conducerea. Tomac refuză să mai fie târât prin tribunale de oameni care fac jocul actualei puteri.

„Fac un apel către Consiliul Suprem al Magistraturii, pentru că justiţia română are de luat o decizie importantă. Legea spune că în 15 zile după ce un congres îşi validează conducerea Tribunalul trebuie să valideze voinţa exprimată în mod democratic de către conducerea unui partid.

De doi ani de zile un proces verbal al Partidului Mişcarea Populară este târât prin tribunale de oameni care deschis spun că fac jocul actualei puteri. (…)

Sunt absolut convins că această chestiune nu va reprezenta un derapaj. Există un partid politic european, cu reprezentare europeană, PMP are peste 2000 de aleşi locali a avut două congrese nu un singur congres prin care în mod democratic ne-am stabilit care sunt direcţiile, cine conduce partidul şi nu credem că va exista un asemenea derapaj.

Este foarte important să nu existe niciun fel de interferenţe de niciun fel de natură. Şi ştampila şi sediul şi toate activitatea este gestionată de un consiliu de conducere al PMP, pe care îl reprezint eu”, a încheiat Eugen Tomac.