Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal (PNL) a vorbit despre taxa de solidaritate de 1% pentru marile companii, precizând că este prea devreme pentru a discuta despre alte modificări ale Codului Fiscal.
„Avem un nou Cod Fiscal care practic a intrat în vigoare de câteva săptămâni, a generat la vremea respectivă foarte mult interes public şi a existat chiar, din păcate, o competiţie de idei în cadrul coaliţiei în raport cu propunerile care s-au făcut. Acum e, din punctul nostru de vedere, prematur să vorbim de alte modificări ale Codului Fiscal, mai ales că practic nu există niciun fel de evaluare sau rezultate concrete ale măsurilor deja adoptate în noul Cod Fiscal. Doi la mână – să nu îşi imagineze cineva că guvernarea sau programul de guvernare se va schimba odată cu rotativa în cadrul coaliţiei. Nu există o agendă a unui anume partid politic care va fi implementată, există un numitor comun şi anume programul de guvernare asupra căruia bineînţeles cu toţii am convenit şi l-am agreat şi îl vom implementa”, a subliniat Ionuț Stroe, după şedinţa grupurilor parlamentare ale PNL.
Orice discuție cu privire la adăugarea de noi taxe trebuie avută în coaliție
Purtătorul de cuvânt ala liberalilor a mai spus că orice fel de discuţii referitoare la introducerea de noi taxe, adăugarea, modificarea filosofiei fiscale, mărirea taxei pe capitalului trebuie discutate în cadrul coaliţiei.
„Abia după ce există un acord acolo le poţi promova. Şi, atenţie, trebuie discutat cu mediul de afaceri, cu zona căreia i se adresează. Trebuie să existe predictibilitate. Agenda politică a fiecărui partid evident că cel puţin în dialogul intern contează foarte mult, dar ce se întâmplă în termeni reali în cadrul guvernării este un lucru mult mai serios”, a spus liberalul.
Declarațiile lui Ionuț Stroe vin după ce liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a declarat la Sinaia, cu privire la taxa de solidaritate pentru companiile mari, că într-un mediu concurenţial este corect ca legislaţia să fie uniformă pentru toată lumea.
„Ceea ce plăteşte capitalul românesc, respectiv 1%, este o regulă corectă pentru toată lumea. Într-un mediu concurenţial, corect este ca legislaţia să fie uniformă pentru toată lumea. Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”, a spus Marcel Ciolacu.
Totuși, el a mai spus că nu sunt propuneri de modificări de taxe.