Consilierul local liberal Cătălin Moldoveanu a spus într-o conferință de presă organizată în Parcul IOR că vor depune un proiect pentru inițierea unui referendum local în legătură cu destinația celor 11 hectare retrocedate adiacente Parcului IOR.
Liberalii propun un referendum pentru Parcul IOR
„La viitoarea ședință a Consiliului Local al Sectorului 3, consilierii locali liberali vor depune un proiect de hotărâre pentru inițierea unui referendum local în legătură cu destinația celor 11 hectare retrocedate adiacente Parcului IOR. Vrem să-i întrebăm pe locuitorii sectorului 3 dacă consideră că e important ca Primăria să se implice în achiziționarea acestor terenuri și ce destinație ar vrea ca acestea să aibă pe viitor”, a spus Cătălin Moldoveanu.
De asemenea, acesta a adăugat că liberalii din sectorul 3 vor propune ca acest referendum să aibă loc anul viitor. Liberalii au anunțat și rezultatele campaniei lor de strângere de semnături în favoarea Parcului IOR.
Au fost adunate deja 15.000 de semnături în favoarea parcului
Astfel, Helena Raicu, secretarul general al PNL Sector 3, a precizat că au fost adunate deja 15.000 de semnături. Aceasta a spus că aceste semnături vor fi depuse la sediul Primăriei Municipiului București.
„Suntem extrem de recunoscători bucureștenilor aflați alături de noi, celor care au semnat și care ne susțin în demersurile noastre. În același timp, este esențial ca suprafața de spațiu verde din București să crească. Datorăm locuitorilor din sectorul 3 și din toată Capitala un aer mai curat”, a mai spus Helena Raicu.
Eforturile PNL Sector 3 au loc sub sloganul „Luptăm pentru Parcul IOR”. Acesta a inclus promovare de hotărâri de consiliu în favoarea Parcului IOR, strângere de semnături, realizarea acțiunii „Gardienii Parcului IOR”, promovarea cauzei civice a Parcului IOR pe rețele sociale și în presă.
Nicușor Dan a spus că situația privind parcul este aproape de final
Amintim că primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat anterior că autoritatea locală şi firma de avocatură contractată sunt „foarte aproape” de o concluzie. Anunțul a venit în urma analizei juridice privind retrocedarea celor 11 hectare din Parcul IOR.
Precizările au fost făcute după ce mai mulţi bucureşteni au luat cuvântul în şedinţa CGMB de miercuri. Aceștia au solicitat adoptarea cât mai rapidă a unui proiect care să prevadă majorarea amenzilor pentru defrişări ilegale. Proiectul, deşi urma să fie dezbătut în şedinţa CGMB din 28 iulie, a fost scos de pe ordinea de zi. Bucureştenii care au luat cuvântul s-au arătat îngrijoraţi de incendiile care au loc în Parcul IOR.
„Eu sper să salvăm spaţiile verzi, pentru că altfel oraşul acesta o să devină o scrumieră în care efectiv nu o să mai putem respira”, a spus unul dintre cetăţeni. Vorbitorii au apreciat că amenda actuală, de 50 de lei (care poate ajunge la 25 de lei, dacă e achitată în 15 zile) „mai degrabă încurajează” tăierile ilegale de copaci.