PNL - Filiala Ilfov şi PMP - Organizaţia Ilfov au semnat, sâmbătă, un protocol de colaborare politică la nivel local, funcţia de preşedinte al Consiliului fiind atribuită PNL, iar cele de vicepreşedinţi PMP.
Documentul a fost semnat de preşedinţii celor două organizaţii, respectiv Rizia Tudorache PMP şi Marian Petrache PNL.
"Scopul întâlnirii noastre de astăzi a fost să certificăm faptul că am realizat o majoritate pentru Consiliul Judeţean Ilfov, majoritate care constă în preluarea preşedinţiei de către PNL, prin domnul preşedinte Marian Petrache, şi două funcţii de vicepreşedinte pentru PMP. De asemenea, am ajuns la concluzia că o bună parte, dacă nu chiar majoritatea din proiectele pe care le-am susţinut în campania electorală pe parcursul acestor patru ani vor fi duse la îndeplinire cu siguranţă", a declarat, la o conferinţă de presă pe această temă, preşedintele PMP – Ilfov, Rizia Tudorache.
La rândul său, preşedintele PNL – Ilfov, Marian Petrache, a declarat că negocierea cu PMP – Ilfov pentru crearea acestei majorităţi a fost una uşoară.
"Nu am avut nicio discuţie, nicio negociere mai uşoară aşa cum am avut cu domnul preşedinte pe crearea acestei majorităţi la CJ Ilfov. Nu am discutat iniţial de nicio funcţie, am discutat de proiectele care sunt interesante pentru noi. Domnul preşedinte este interesat de două proiecte, în mod deosebit, gestionarea integrată a deşeurilor şi transportul public de călători. După ce am căzut de acord pe viziunea noastră asupra dezvoltării judeţului Ilfov, am discutat şi de modul cum vor fi împărţite funcţiile de conducere, şi aşa cum v-a spus dumnealui, preşedintele va fi preluat de PNL, iar cele două poziţii de vicepreşedinte vor fi atribuite PMP", a precizat Petrache.
El a adăugat că, prin acest protocol, s-a creat o "majoritate lejeră" la CJ Ilfov.
"Mai fac menţiunea că avem, prin acest protocol, o majoritate lejeră la Consiliul Judeţean Ilfov, adică noi suntem 16 şi cu 2 – 18 consilieri judeţeni, faţă de ce are PSD-ul şi ALDE – 15, PSD-ul fiind singurul partid care a luat un consilier la redistribuire", a mai detaliat Petrache.
Protocolul mai prevede formarea unui consiliu consultativ, în care ambele forţe politice să dezbată problemele politice de pe agendă şi să convină asupra unor poziţii comune ale celor două partide în cadrul şedinţelor CJ Ilfov. De asemenea, durata protocolului se întinde pe perioada 2016-2020. AGERPRES