Nu vor exista taxe și impozite noi în 2024. Potrivit explicațiilor oferite de Florin Roman, bugetul de stat urmează să fie aprobat în Parlament până în 22 decembrie.

Proiectul prevede zero taxe și impozite noi

Deputatul liberal subliniază că Boloș a obținut susținerea deputaților liberali pentru votul pe bugetul de stat pe anul 2024. Proiectul prevede cerințele PNL, printre care „zero taxe și impozite noi”.

„Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Ioan Bolos, a obținut azi susținerea deputaților liberali pentru votul pe bugetul de stat pe anul 2024”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Potrivit liberalului, proiectul prevede următoarele cerințe PNL:

  • Zero taxe și impozite noi în 2024 – solicitare PNL acceptată;
  • Continuarea investițiilor de pe programul național liberal “Anghel Saligny” – solicitare PNL acceptată;
  • Sumele prevăzute în buget pentru plata pensiilor majorate – solicitare PNL acceptată;
  • Bugetate sumele pentru creșterile salariale din educație și finanțarea posturilor pentru medici rezidenți – solicitare PNL acceptată;
  • PNL rămâne garantul și gardianul Pilonului II de pensii – solicitare PNL acceptată;
  • Bugetul de stat urmează să fie aprobat în parlament până în 22 decembrie.

Pensiile private nu vor fi supraimpozitate

În altă ordine de idei, Marcel Ciolacu a respins ferm speculațiile cu privire la intenția statului de a supraimpozita Pilonul 2 de pensii. Șeful Guvernului i-a cerut ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, să aducă clarificări la textele din Codul Fiscal care au generat discuții în spațiul public.

Ciolacu a subliniat că guvernul nu are nicio intenție de a naționaliza sau supraimpozita Pilonul 2 de pensii, contrazicând astfel diversele speculații care au circulat în ultima perioadă în acest sens.

La începutul ședinței Guvernului de miercuri, 29 noiembrie, premierul a declarat: „Vreau să lămurim din start orice speculație despre intenția ascunsă a statului legată de Pilonul 2 de pensii: Nu există așa ceva! Acum două luni eram acuzați că-l naționalizăm, acum că-l vom supraimpozita. Nu are nimeni vreun asemenea plan!”

Ciolacu i-a cerut ministrului Finanțelor să ofere o soluție pentru clarificarea textelor din Codul Fiscal, în vederea evitării speculațiilor și confuziilor în rândul opiniei publice.

„Și îl rog pe domnul ministru Boloș să propună soluția pe care o consideră necesară pentru a clarifica textele din Codul Fiscal ce pot lăsa loc speculațiilor”, a adăugat premierul.