Polaroid Corp., compania care a inventat apartul foto instant, a solicitat intrarea sub protectia legii falimentului, in urma unui scandal privind o frauda in cadrul companiei mama, Petters Group Worldwide.

„Polaroid a depus in mod voluntat cererea de intrare sub protectia Capitoului 11 privind falimentul, pentru a facilita procesul de restructurare financiara”, a anuntat compania printr-o declaratie.

„Cererea este rezultatul evenimentelor petrecute in cadrul companiei Petters Group Worldwide care detine Polaroid din anul 2005. In acest moment fondatorul Petters Group si alti asociati sunt anchetati sub acuzatia de frauda, acest lucru compromitand afacerile Polaroid”, a mai anuntat compania.

Cu toate acestea, Mary Jeffries, CEO-ul companiei, a declarat ca “ne asteptam sa ne continuam activitatea ca de obicei in timpul reorganizarii si planificam sa lansam noi produse in 2009”, adaugand si ca angajatii vor primi salariile in mod normal.

Fondata in 1973, compania Polaroid a devenit un nume sonor o data cu lansarea primul aparat foto instant, inventat de Edwin Land, fondatorul companiei.

Sursa: CNN