Dupa o lunga perioada in care actiunile Policolor pareau stabilizate la peste 4.000 lei/actiune, primele doua luni ale anului au adus cotatii de chiar 3.000 lei/actiune. "E ciudat ce se intampla cu societatea. Firma n-a mai raportat in piata rezultatele financiare la noua luni, iar cele publicate pe sase luni din 1999 indica pierderi. Aceasta lipsa a informatiilor ar putea fi un motiv pentru performanta slaba a titlurilor Policolor la inceput de an", spune Elena Popescu, trader la Bucharest Inve
Dupa o lunga perioada in care actiunile Policolor pareau stabilizate la peste 4.000 lei/actiune, primele doua luni ale anului au adus cotatii de chiar 3.000 lei/actiune. „E ciudat ce se intampla cu societatea. Firma
n-a mai raportat in piata rezultatele financiare la noua luni, iar cele publicate pe sase luni din 1999 indica pierderi. Aceasta lipsa a informatiilor ar putea fi un motiv pentru performanta slaba a titlurilor Policolor la inceput de an”, spune Elena Popescu, trader la Bucharest Investment Group.
Optimismul pietei dupa preluarea in 1998 a societatii bulgare Orgachim Ruse s-a mai diminuat si el, mai ales ca vestile legate de succesul acestei afaceri n-au fost pozitive. Policolor a hotarat, in noiembrie anul trecut, sa schimbe echipa manageriala a societatii bulgare, ca urmare „a rezultatelor nesatisfacatoare la incheierea primelor noua luni” din 1999.
Mai multe schimbari au avut loc si in cadrul conducerii Policolor. Tot anul trecut, functia de presedinte al CA a fost preluata de Hayes Joel Douglas, reprezentant al Romanian American Enterprise Fund, unul dintre actionarii principali ai Policolor. Aceasta functie a fost detinuta pana anul trecut de Florin Dolea, reprezentantul celuilalt mare actionar al Policolor, Romanian Investment Fund. in conducerea executiva, incredintata de anul trecut unei firme americane, au avut loc de asemenea modificari, functia de vicepresedinte Restructurare Consolidare fiind preluata de Richard A. Kenedy care l-a inlocuit pe Frank Finlayson.
Aceste modificari, cred operatorii din piata, ridica unele incertitudini legate de cursul societatii. Se pare, totusi, ca cei doi mari actionari ai societatii, RIF si RAIF, sunt hotarati sa mai pompeze ceva lichiditati in Policolor. La sfarsitul lunii ianuarie, AGA Policolor a hotarat lansarea unei emisiuni noi de actiuni, care sa majoreze capitalul social de la 49 miliarde lei la 56,57 miliarde lei. Noile actiuni vor fi emise la un pret de 4.000 lei/actiune.
Aceasta decizie, dar si faptul ca Policolor ar putea include in capitalul social rezerve sau alte diferente din reevaluarea activelor, ceea ce ar duce la distribuirea de actiuni gratuite pentru actionari, ar putea trezi interes pentru titlurile Policolor.