in anul 2000, Policolor a realizat un volum al vinzarilor de 11.410 tone de lacuri si vopsele fata de circa 12.000 tone i 1999. Scaderea iregistrata de vinzarile Policolor se explica prin slaba performanta a produselor destinate clientilor industriali.
Fata de situatia din 1999, cind Policolor a icheiat anul cu o pierdere de 11,9 miliarde lei, i anul 2000 profitul brut realizat a fost de 3,7 miliarde lei (171 mii de dolari), iar profitul net a fost de 553 milioane lei (26 mii dolari). Policolor a decis sa nu acorde dividende, profitul net obtinut urmind fi repartizat la fondul de dezvoltare. Pentru anul 2001, Policolor estimeaza o crestere a vinzarilor cu 60% fata de anul trecut si un profit brut de 35,8 miliarde lei.
in martie 2000, Policolor a construit o retea de distributie alcatuita din sase depozite, situate i principalele orase ale tarii: Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Iasi si Timisoara. in plus, Policolor conduce trei centre de vinzare cu amanuntul, dintre care doua sunt situate aproape de centrul Capitalei si un altul la sediul companiei.
in luna martie, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) Policolor a decis majorarea capitalului social de la 49,7 milarde lei la 87,2 miliarde lei, prin emiterea a 37,5 milioane de noi actiuni cu o valoare nominala de 1.000 lei si un pret de emisiune de 2.500 lei pe actiune. Perioada de subscriere a iceput i data de 27 martie si se va icheia i data de 28 aprilie, fiind idreptatiti sa isi exercite dreptul de preemptiune actionarii iregistrati i Registrul actionarilor la data de 5 martie.
De asemenea, AGEA a decis ca sumele care fusesera varsate de catre actionarii societatii i vederea participarii la majorarea capitalului social, decisa i data de 17 ianuarie 2000 (si care a fost ulterior anulata), sume nerestituite actionarilor de catre societate, sa fie considerate ca aporturi i numerar la prezenta majorare de capital, prin reiterarea cererii de subscriere de catre respectivii actionari. Actiunile care vor ramine nesubscrise i perioada de preemtiune vor face obiectul unei oferte publice sau al unui plasament privat, i functie de decizia consiliului de administratie.