Poliția de frontieră e pe poziții în minivacanța de 1 Decembrie. Vor suplimenta personalul. Conform unui comunicat remis, sâmbătă, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), peste 3.800 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, în perioada minivacanţei de 1 Decembrie, activităţi de supraveghere şi control la frontieră, fiind suplimentat personalul şi numărul arterelor de control acolo unde situaţia o impune.
„Având în vedere că ne aflăm în perioada zilelor libere cu prilejul celebrării Zilei Naţionale a României, precum şi într-o situaţie specială în contextul prevenirii răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, la nivelul Poliţiei de Frontieră Române au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat. Poliţiştii de frontieră acţionează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă”, a precizat sursa citată.
Polițiștii sunt pe poziții
În acest sens, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră şi pe o arie de 30 km în interior de la linia de frontieră, a fost dispusă asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea măsurilor legale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, precum şi suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, dacă situaţia o impune, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.
În vederea fluidizării traficului la graniţele României, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune, a menţionat IGPF.
„Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional, care sunt operaţionale şi funcţionează în regim permanent, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt”, a mai precizat sursa citată.