Înainte, forţele de ordine germane nu prea au avut noroc cu echipamentele de această categorie achiziţionate pe piaţa liberă, astfel încât au început în 2011 să conceapă singure un cod troian. Rezultatul este aşteptat nu mai devreme de 2014.

Până a intra în posesia propriului virus troian, poliţia germană a achiziţionat de la firma Gamma International un troian denumit FinFinisher, după cum rezultă dintr-o serie de acte oficiale apărute într-o publicaţie online germană.

În aceste documente, Ministerul de Interne informează cu privire la activitatea Centrului de expertiză şi de supraveghere tehnică, însărcinat cu crearea noului virus de calculator.

Printre ţările care au achiziţionat troianul FinFinisher, Focus menţionează Egiptul şi Bahreinul. Acest virus a fost utilizat şi în timpul Primăverii arabe. El ar dispune de un număr mare de funcţii spyware. Ca şi în cazul DigiTask, FinFinisher poate pune în mişcare o varietate de funcţii, iar unele dintre acestea depăşesc limitele supravegherii computerelor.
Sursa: Agerpres