Şeful Biroului de evenimente tehnice speciale din MAI rus, generalul Aleksei Moşkov, a explicat că mişcările extremiste se organizează şi îşi promovează ideile în cadrul reţelelor sociale.

"Ei strâng bani pentru grupări criminale şi îşi coordonează acţiunile. Unii fac cunoştinţă cu minorii şi îi implică în prostituţie. Unii se ocupă de intoxicări – distribuie provocări, pentru a crea conflicte între utilizatori sau pentru şantaj. În reţelele sociale se găsesc nu puţini escroci", a afirmat Moşkov.

MAI rus poartă un dialog constructiv cu comunitatea de pe internet, pentru a-i determina pe utilizatori ca ei înşişi să reducă gradul de anonimitate online, pentru a "curăţa internetul şi a le permite cetăţenilor să respire liber în spaţiul informaţional".

Declaraţia reprezentantului MAI rus intervine în contextul în care mii de persoane din Moscova şi din oraşele din Rusia lansează îndemnuri pe facebook şi în reţeaua rusească vKontakte de a participa sâmbătă, la protestele opoziţiei, care contestă rezultatul alegerilor parlamentare din 4 decembrie, acuzând partidul lui Vladimir Putin de fraude masive.