4 decembrie 2006. Corecţii pe volum la nivelul întregii pieţe. Cotaţiile celor cinci SIF-uri au suferit scăderi de până la 6%, semnalând întoarcerea trendului pe termen scurt.

5 decembrie. După scăderile accentuate din şedinţa precedentă, piaţa nu a avut forţa unui balans ascendent semnificativ. Evoluţia bursei pare afectată de instabilitatea politică, în timp ce pieţele din regiune urcă spre noi maxime. Indicele CECE, calculat de Bursa din Viena pentru pieţele vecine, a marcat un nou maxim absolut, închizând la 2.557 puncte (peste precedentul vârf atins în luna mai, anul curent). În Europa de Vest şi SUA pieţele au revenit în forţă, după reculul de acum o săptămână. Economia din România continuă evoluţia bună din primul semestru, cifrele aşteptate pentru al treilea trimestru confirmând continuarea tendinţei manifestate în acest an: producţia industrială începe să susţină creşterea economică alături de consum.

Cu toate semnalele pozitive, cu o lună înaintea integrării în UE, piaţa reacţionează mai puţin pozitiv. E o situaţie conjuncturală, care se va remedia pe termen mediu. Sunt optimist în legătură cu perspectivele acţiunilor româneşti pe termen lung. Mi-a plăcut declaraţia domnului Bogdan Baltazar într-un interviu din I&P: „Cred, de fapt aş putea spune, că sunt chiar sigur că tendinţa pieţei va fi ascendentă. Dar cu dinţi de fierăstrău. Adică, vor mai fi şi corecţii.“ Concentrează evoluţia la care mă aştept cu privire la plasamentele bursiere în active româneşti în următorii ani.

6 decembrie. În sfârşit o şedinţă verde, însă, având în vedere amplitudinea, seamănă cu o evoluţie de tip „dead cat bounce“.

7 decembrie. Revenirea pieţei de ieri a continuat azi, indicele BET câştigând +1,47%, însă nu la fel au stat lucrurile pe SIF-uri. Indicele BET-FI nu a avut puterea să reziste pe verde până la sfârşitul şedinţei, coborând în final cu 0,14%.

8 decembrie. Conjunctura globală este favorabilă (pieţele fiind la nivele maxime), cifrele macroeconomice din România arată bine, însă agitaţia politică încurcă, deocamdată, revenirea pieţei pe trend ascendent. O şedinţă liniştită pe final de săptămână cu uşoare scăderi: BET,
-0,44%, BET-FI, -0,96%.