Un comisar-șef din Poliția Română le-a cerut agenților să scrie amenda pe numele soției sale
Un comisar-șef din Poliția Română este acum sub anchetă pentru că ar fi încercat să scape de amenda primită pentru viteză excesivă printr-un truc. După ce a fost prins cu viteză mare, le-a cerut agenților să scrie procesul verbal pe numele soției sale, care era în mașină cu el. O metodă asemănătoare a fost folosită și de șeful Poliției din Cluj cu câteva luni în urmă. Comisarul a fost oprit în Adjud, Vrancea, în timp ce conducea cu 108 km/h, într-o zonă unde limita era de 50 km/h.
Profitând de poziția sa în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, comisarul șef le-ar fi cerut agenților să nu-l amendeze și să nu-i suspende permisul. În schimb, i-ar fi convins să întocmească procesul verbal pe numele soției sale. Procurorii DNA au decis să înceapă acțiunea penală împotriva unei persoane pentru trei fapte: instigare la fals în declarații, complicitate la fals în declarații și abuz în serviciu. Persoana respectivă a fost pusă sub control judiciar timp de 60 de zile.
Șoferii nu mai au scăpare!
Șoferii nu mai au scăpare! Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a acordat un contract de 112,7 milioane de lei, fără TVA, firmei Elektra. Cu ajutorul acestui contract, pe autostrăzile A1, A2, A3 și pe DN1 vor fi instalate sisteme moderne pentru supravegherea traficului, care includ camere video, senzori și stații meteo.
Noul sistem va permite autorităților să obțină date în timp real despre șoferii care încalcă regulile de circulație, în special cei care depășesc viteza legală. Camerele de supraveghere și aparatele de detecție vor fi montate atât în locații fixe, cât și mobile, și vor funcționa ca radare pentru monitorizarea traficului.
În plus față de camerele de supraveghere, pe marginea drumurilor vor fi instalate panouri care îi vor avertiza pe șoferi despre posibile pericole, cum ar fi mașini oprite, accidente sau vreme nefavorabilă.
Un exemplu concret de implementare a acestor sisteme este autostrada A3, unde vor fi instalate 20 de aparate de supraveghere pe aproximativ 60 de kilometri. Aceste dispozitive vor înregistra viteza vehiculelor, numărul de mașini și alte date importante despre trafic, ajutând la o gestionare mai bună a circulației și la creșterea siguranței rutiere.