"Vom lansa un experiment anul acesta, în cadrul căruia ofiţerii înarmaţi vor fi echipaţi cu camere video pentru a înregistra acţiunile lor şi pe cele ale persoanelor cu care au de a face", a anunţat directorul Scotland Yard, Bernard Hogan-Howe. "Vrem să vedem dacă aceasta poate fi o modalitate eficientă de a înregistra probe şi de a calma populaţia", a adăugat el.

Bernard Hogan-Howe a făcut acest anunţ după verdictul de miercuri al justiţiei britanice, care a concluzionat că poliţia a reacţionat ‘legal’ atunci când a deschis focul la 4 august 2011 asupra lui Mark Duggan, a cărui moarte a declanşat un val de violenţe brutale în Regatul Unit.

Această hotărâre a provocat furia familiei tânărului, care a spus că acest tată a şase copii – condamnat la "două sentinţe uşoare" pentru posesie de canabis şi furt – a fost "executat".

În noaptea de miercuri spre joi, calmul s-a menţinut la Londra, unde poliţia a fost plasată în stare de alertă în caz de noi tulburări.

Carole Duggan, mătuşa tânărului ucis în 2011, a făcut joi apel la calm. "Fără manifestaţii, fără violenţă", a îndemnat ea la BBC, adăugând că "trebuie să luptăm paşnic, pe căi legale".AGERPRES