Ies la iveală noi detalii despre accidentul care a șocat România. Potrivit Antena 3, poliţistul care a ucis-o pe Raisa în accidentul din Bucureşti a fost audiat în cursul zilei de joi de procurori și a recunoscut tot ceea ce a făcut.
Constantin Popescu este numele poliţistului care se afla la volanul maşini de Poliţie care a lovit-o pe Raisa, fetiţa de 11 ani care a murit în urma accidentului, dar şi pe prietena fetiţei, o fetiţă de 13 ani, care în momentul de față se află într-o stare stabilă.
Acesta a fost audiat astăzi, în prezenţa avocatului, dar şi în prezenţa avocatului familiei Raisei. Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, a vorbit despre cele întâmplate. Potrivit acestuia, în timpul audierilor, polițistul era încă în stare de șoc după producerea evenimentelor de săptămâna trecută.
Pe de altă parte, acesta ar fi recunoscut că într-adevăr, mergea cu o viteză excesivă la momentul producerii accidentului. Totodată, el a mai confirmat și faptul că nu se afla în misiune când s-a produs tragedia, potrivit Antena 3.
Ce a dezvăluit polițistul care a produs accidentul din București
Un alt aspect menționat de polițist este faptul că după accident, acesta ar fi primit o geacă de la un coleg pentru a nu fi linşat de mulţimea revoltată. Totodată, polițistul a mai explicat la audieri și faptul că nu îşi aminteşte când şi unde a efectuat cursul de conducere defensivă pe care era obligat să îl urmeze, chiar dacă în documente se arată că a urmat cursul.
De menționat este faptul că noile declarații ale polițistului confirmă spusele ministrului de Interne, Lucian Bode. Acesta declara în urmă cu câteva zile că agentul care a provocat accidentul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv misiuni poliţieneşti, însă nu era într-o misiune cu caracter de urgență.
„Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv misiuni poliţieneşti, la solicitarea structurii de evidenţă a populaţiei. Precizez, de asemenea, că nu executa o misiune cu caracter de urgenţă. (…) Legea este foarte clară: tot ce înseamnă conducere în regim prioritar, şi dacă te deplasezi într-o misiune poliţienească sau într-o misiune de urgenţă, cel care conduce are obligaţia să circule cu prudenţă şi este scutit doar de partea contravenţională, nu şi de răspunderea penală”, a explicat ministrul Lucian Bode.