Producatorii americani de componente auto, Remy International si International Automotive Components (IAC) Europe vor inchide fabricile pe care le detin in Polonia, in cursul anului viitor.

Oprirea activitatii va avea loc pe fondul reducerii masive a productiei de autovehicule la constructori precum Opel/Vauxhall, Volvo si Saab.

Compania Remy va inchide fabrica din localitatea Swidnica pana la sfarsitul lunii aprilie 2009. Aici sunt angajate in prezent 230 de persoane si ofera componente auto unor constructori precum Opel sau Volvo.

Potrivit directorului de resurse umane, Elzbieta Ulatowska, productia din aceasta fabrica va fi transferata uzinelor din Ungaria, Korea si Mexic.

Ulatowska a precizat insa ca centrul tehnic din localitatea Woclaw isi va continua activitatea.

La randul sau, IAC Europe va inchide, pana la sfarsitul lunii iunie 2009, fabrica din localitatea poloneza Teresin. Cei 240 de angajati ai fabricii produc componente interioare pentru Saab, Volvo si Mercedes-Benz.

Directorul de marketing al IAC Europe, Peter Derks a declarat ca productia panourilor de portiere pentru Saab va fi transferata fabricii din localitatea Fargelanda, Suedia. In acelasi timp, productia panourilor de portiere pentruVolvo va fi transferata uzinei din localitatea Lassby.

In Polonia s-au mai pierdut pana acum inca 1.700 de locuri de munca in sectorul productiei de componente auto, in principal din pricina reducerii productiei de autovehicule.

Sursa: ANE