"România are un dezechilibru structural în ceea ce priveşte finanţările acordate în ţară, în sensul în care majoritatea acestor finanţări, peste 60%, sunt în euro. Acest lucru este privit în multe cazuri de către diferiţi finanţatori externi ca o vulnerabilitate. De asemenea, România depinde de finanţările din afară în euro, în special în ceea ce priveşte resursele pe termen lung", a spus Radu.

Potrivit acestuia, se observă o reducere treptată a dobânzii de politică monetară în lei şi o reducere vizibilă a inflaţiei, de aceea tendinţa de evoluţie a dobânzilor în moneda naţională este descrescătoare.

"Percepţia asupra evoluţiei economiei româneşti în ochii analiştilor străini este foarte bună. Este considerată ca o zonă de stabilitate în Europa, care şi-a făcut temele mai repede decât restul ţărilor din Europa Centrală şi are foarte mult spaţiu de convergenţă în ceea ce priveşte creşterea faţă de celelalte ţări din jur şi, în general, Uniunea Europeană. De aceea este o ţintă foarte bună pentru investiţii, atât pentru capital cât şi pentru finanţări. Depinde de cum ne păstrăm acest status, în condiţiile în care ancora FMI, anul viitor, dispare şi întreg anul acesta este oarecum tumultos", a explicat oficialul UniCredit Ţiriac Bank.