Studiu de caz: ultima săptămână a lunii iulie, plin sezon estival, rezervare făcută cu o lună înainte. Ofertele agențiilor de turism abundă în zboruri charter către Turcia, către frumoasele insule grecești ori, pe ici, colo, Spania. Românii preferă este Antalya, unde pachetul costă între 800 și 1.000 de euro pentru un sejur all inclusive, cinci stele. Avantajul acestor oferte este faptul că turistul nu mai cheltuie foarte mulți bani ulterior. Dezavantajul este că-și petrece o săptămână doar în cadrul unui complex hotelier (de cele mai multe ori aflat la kilometri de centrul orașului, turistul fiind obligat să apeleze la transportul în comun sau la închirierea unei mașini), excepție făcând excursiile opționale contractate (statistica arată că românul cumpără, în medie, una singură). Din lipsa informării, sau din comoditate, turistul exclude din start și alte destinații ce pot fi contractate pentru o sumă de aproximativ 1.000 de euro. Capital vă prezintă câteva alternative de luat în calcul pentru concediul de vară.
Croația, Malta sau Italia?
Când ne gândim la Portugalia și la plajele ei superbe, de pe litoralul Oceanului Atlantic, ignorăm faptul că poate fi o alegere bună pentru concediul de vară, având în vedere costurile de transport. Acum însă, TAP, operatorul național lusitan, a lansat cursele București-Lisabona, ceea ce înseamnă preţuri competitive. Astfel, o vacanță în stațiunile Estoril sau Cascais, aflate câțiva kilometri de Lisabona, costă aproximativ 900-1.000 de euro. Dacă turistul optează pentru sejurul în capitala Portugaliei, tariful este de circa 700 de euro. Ce spuneți de Azore sau Madeira, insule superbe și extrem de accesibile în această perioadă? Pentru un astfel de concediu, turistul va plăti tot aceeași sumă de bani.
Nici Croația nu este de lepădat la un buget de 1.000 de euro. Dubrovnick are multe de oferit, bijuteria de la Marea Adriatică fiind cotată printre cele mai frumoase destinații din Europa. Tarom operează pe perioada verii zboruri directe, care facilitează accesul românilor la această destinație. Astfel, pentru șapte nopți, turistul poate plăti aproximativ 500 euro (circa 250 de euro dacă optează pentru patru stele), sumă la care se adaugă biletul de avion, în valoare de 437 de euro. Și, tot la Marea Adriatică, o altă opțiune poate fi stațiunea Rimini, una dintre cele mai faimoase ale Italiei. Zborul direct până la Forli, aeroportul care deservește stațiunea aflată la nici 50 de kilometri distanță, reprezintă un avantaj ce nu trebuie trecut cu vederea. Biletele de avion se vând cu 200 de euro, iar cazarea costă 500 de euro (hotel de patru stele).
O altă variantă pentru concediul de vară este Malta. Micuţa insulă din Mediterană este fantastică, uşor de vizitat în întregime, și, din fericire, agențiile de turism au oferte charter cu plecare din București. Orice ați alege, tariful nu depășește o mie de euro de persoană, iar excursiile opționale sunt printre cele mai interesante. Și tot de la agențiile de turism puteți opta pentru Tenerife, deoarece au pachete charter pe această destinație.
Opțiunile pentru acest buget sunt, de altfel, nenumărate. Islanda, Sardinia, Corsica constituie, de asemenea, alternative bune, dar au dezavantajul zborului cu escală.
400 de mii de români au ales, în 2011, Turcia ca destinație pentru vacanța de vară. La 5 stele, tariful mediu este de 1.000 de euro
Pont de concediu. Unde îţi poţi petrece vacanţa cu 1.000 de euro
23 iunie 2012, 22:36
Ultima modificare în 24 iunie 2012, 01:36
În ultimii ani, cele mai multe vacanțe charter au avut ca destinație Turcia, Grecia și Spania. Pentru confort, conaționalii noștri au fost dispuși să plătească, în medie, 1.000 de euro. Totuși, ce alte opțiuni de vacanță mai au românii pentru această sumă?
Etichete:
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook