"Domnule Chiţoiu, răspundeţi cu capul, viaţa şi cu tot de succesul operaţiunii de privatizare de la Oltchim. Din fericire, nu avem una, ci două mari companii. Ne speriasem la un moment dat că nu vine nimeni. Au venit două mari companii din două zone geografice total diferite. Important este să avem un succes pe această temă, să salvăm locurile de muncă, să dăm un mesaj pentru toată zona Vâlcea, Argeş – că e vorba de Arpechim – că păstrăm locuri de muncă şi de fapt creăm noi locuri de muncă prin investiţii majore", i-a spus Ponta lui Chiţoiu.

Premierul a mai spus că doreşte să se întâlnească şi el cu conducerea Oltchim, precum şi cu sindicatele, precizând că acest combinat nu mai poate fi menţinut în proprietatea statului "cu gaură în buget".

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, s-a deplasat miercuri la sediul Oltchim, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii combinatului declarând că a fost stabilită pentru joi după-amiază o întâlnire cu ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, pentru a vedea care sunt paşii pe care îi va face Guvernul după demisia managerului companiei.
Liviu Pop: În maximum şapte zile problemele din zona Oltchim se rezolvă
Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, a declarat, joi, că în maximum şapte zile problemele de la Oltchim vor fi rezolvate.

"În termen de maxim şapte zile se rezolvă problemele din zona Oltchim. Vom avea un plan de măsuri absolut necesar pentru a face o privatizare de succes", a afirmat Pop, înainte de începerea întâlnirii de la Palatul Parlamentului cu reprezentanţii Oltchim.

El a adăugat că în planul de măsuri al Guvernului nu sunt prevăzute restructurări. "Nu putem discuta despre restructurări în momentul de faţă, în procedură de privatizare. Rămân toate datele problemei aşa cum au fost până acum, cu angajaţii şi oferta de privatizare", a precizat Pop.

Acesta a spus că nu poate da detalii cu privire la companiile interesate să cumpere Oltchim, iar ideal ar fi să existe 20 de astfel de firme care participă la licitaţie pentru că atunci, cu siguranţă, va fi un preţ atractiv.

"Nu vă pot spune nici din ce zone ale lumii sunt companiile care s-au arătat interesate până acum pentru că trebuie să încurajăm concurenţa, să fie 20 până în data de 14 septembrie".
Sursa: Agerpres