‘Încercăm să salvăm Poşta Română şi să avem o privatizare de succes. Înţeleg temerea celor de la Poşta Română. Pe de altă parte, să nu duci pensiile oamenilor este inadmisibil. Este absolut inadmisibil şi inacceptabil. N-au nicio vină pensionarii, iar dacă cei de la Poşta Română au un necaz pe care îl înţeleg şi pe care trebuie să-l rezolvăm împreună, asta nu înseamnă că te răzbuni pe pensionari”, a spus Ponta, la Slatina.
El a subliniat că Poşta Română există în special prin faptul că Executivul continuă să plătească pensiile prin această companie, şi nu pe card. ‘Să se supere pe Guvernul acesta care încearcă să salveze, că pe Guvernul trecut nu s-au supărat. Există tot efortul şi toate soluţiile necesare, dar gestul de astăzi nu cred că e acceptabil’, a adăugat şeful Guvernului.
Întrebat dacă există ‘soluţii de avarie’, premierul a răspuns că nu vrea să se gândească la asemenea variante. ‘Nu toţi pensionarii primesc salariile prin poştă, ci doar o parte dintre ei. Ideea e următoarea: eu nu vreau să mă gândesc la altă soluţie, pentru că asta înseamnă că jumătate din personalul de la Poştă pleacă acasă. Nu cred că îşi doresc. Nu-i dau eu afară. Încerc să vă spun ce s-ar întâmpla dacă i-am plăti numai prin carduri. Ştiu şi ei că am făcut un mare efort şi îl facem în continuare să păstrăm plata pensiilor prin Poşta Română, nu prin carduri. Dacă nu s-ar mai plăti prin Poşta Română, ar fi un lucru grav pentru Poşta Română, pentru pensionari – nu, că şi-ar primi banii pe loc’, a explicat Victor Ponta.
Premierul a reiterat că actualul Guvern a preluat Poşta Română ‘cu uriaşe datorii şi fraude comise de vechea conducere’. Angajaţii din 15 oficii poştale din Capitală au continuat, marţi, protestele, acţiuni similare având loc şi la Cluj, a arătat Marian Ciubeică, liderul filialei Bucureşti a Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română. Ciubeică a precizat că aceasta este o grevă spontană, necoordonată de liderii sindicali.
Luni, aproximativ 1.500 de angajaţi din cadrul a 30 de oficii poştale din Capitală au participat la protestul organizat în Bucureşti, nemulţumiţi de actele adiţionale la Contractele Colective de Muncă, prin care norma de lucru este redusă, în funcţie de caz, la numai patru sau şase ore.
Sursa: Agerpres