UPDATE: Potrivit listei transmise de Guvern, cel mai bine plătit este managerul CN Căi Ferate , cu o indemnizație de 14.583 euro pe lună, dar și directorul general al Poștei, cu o indemnizație de 14.280 euro lunar.
Directorul general executiv al Tarom este plătit cu 10.000 euro/lunar, în timp ce managerii CFR Marfă și CFR Călători au salarii lunar ce depășesc 9000 euro. În ceea ce îl privește pe directorul general al Romatsa, acesta este plătit cu 9728 euro, iar directorul general al Administrației Porturilor Maritime Constanța este de 7.875 euro lunar.
Guvernul a făcut public lista cu indemnizaţiile managerilor din companiile de stat şi pe cele ale membrilor consililor de adminstraţie.
Lista o puteţi descărca aici.
"Biroul de Presă al Guvernului este abilitat să pună la dispoziţia presei lista indemnizaţiilor managerilor din companiile de stat la care a facut referire primul-ministru Victor Ponta la începutul şedinţei de Guvern din data de 29 mai 2013.
Precizăm că aceste sume reprezintă indemnizaţii brute", a comunicat biroul de presă al guvernului.
Click pentru mărire
‘Am văzut şi eu companii de stat la care punem manageri privaţi – nu ştiu de ce suntem miniştri, de ce nu lucrăm la Nuclearelectrica? – că cel mai mic venit este de 484.000 de lei pe an, deci peste 100.000 de euro. Am tot discutat despre această problemă, domnul ministru de Finanţe zice să nu dăm tot cât se câştigă lucrând la companii de stat, dar văd aici salarii de 11.000 de euro, de 8.000 de euro, cei mai amărâţi au 6.000 de euro’, a spus premierul Victor Ponta.
‘Prin această reglementare, aplicată în Polonia şi acceptată pe plan european, vom limita posibilitatea veniturilor salariale ale celor din conducerea executivă la de şase ori salariul mediu brut lunar din ramura respectivă. Deci este o raportare la salariul care se câştigă în ramura respectivă, fie că e vorba de energie, de alte domenii. De şase ori salariul mediu vă asigur că e un salariu deja foarte bun. Media în general e în jur de 1.000 de euro, depinde de ramură. Evident, orice altceva se plăteşte în plus, se plăteşte în funcţie de îndeplinirea indicatorilor de performanţă şi e foarte important acest lucru’, a anunţat primul-ministru, la începutul şedinţei de Guvern.
El a subliniat că textul ordonanţei este inspirat de modelul aplicat în Polonia, agreat şi de Comisia Europeană şi de FMI, privind salarizarea în companiile cu capital integral sau majoritar de stat. ‘Am văzut şi eu companii de stat la care punem manageri privaţi – nu ştiu de ce suntem miniştri, de ce nu lucrăm la Nuclearelectrica? – că cel mai mic venit este de 484.000 de lei pe an, deci peste 100.000 de euro. Am tot discutat despre această problemă, domnul ministru de Finanţe zice să nu dăm tot cât se câştigă lucrând la companii de stat, dar văd aici salarii de 11.000 de euro, de 8.000 de euro, cei mai amărâţi au 6.000 de euro’, a mai precizat Victor Ponta.