"Ideea este următoarea, noi ne-am propus în fiecare an să avem în jur de 3% creştere economică, dacă este mai mult, Doamne ajută. Am auzit că nu-i bine să avem creştere economică mare. Hai să fim serioşi, este foarte bine (…) 3,7% ne pune chiar înaintea unor ţări cu care noi trebuie să ne comparăm. Cu Polonia de exemplu, cu Bulgaria, Ungaria. Nu ne comparăm cu Germania sau Franţa care au cu totul alte date economice", a spus premierul.
Acesta a menţionat că prin adoptarea noului Cod Fiscal, ţara noastră va avea o creştere economică "sănătoasă" şi "sustenabilă", ceea ce va duce la "recuperarea" decalajelor faţă de ţările din Europa de Vest.
"Deci, dacă noi menţinem creşterea de 3% în media anuală şi părerea mea este că, în baza noului Cod Fiscal, vom menţine acest lucru şi în 2016 reuşim să avem o creştere sănătoasă, sustenabilă şi să recuperăm din decalajul faţă de ţările din vestul Europei. Pentru că este nevoie doar de stabilitate, e nevoie de înţelepciune şi e nevoie să lăsăm deoparte scandalurile care vin şi pleacă într-o zi şi să ne uităm la lucrurile importante", a afirmat Ponta.
Premierul a spus că creşterea economică s-a simţit în acest an în buzunarele oamenilor. "Din punctul meu de vedere, o să avem tot timpul creştere economică şi creşterea asta economică se simte în buzunarele oamenilor, ceea ce e cel mai important lucru. Şi s-a simţit anul acesta. Pentru prima dată m-am uitat la puterea de cumpărare, la numărul de turişti, la consum (…) şi înseamnă că oamenii au avut, în sfârşit, un pic mai mulţi bani decât anul trecut", a mai spus Ponta.
AGERPRES