Membrii Comisiei de Etică, întrunită astăzi, au stabilit că lucrarea premierului reprezintă un plagiat. Informațiile provin de la surse EVZ, dar nu sunt confirmate de universitate.

Într-un comunicat de presă remis Agerpres, Universitatea Bucureşti  dezminte ştirea conform căreia Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti ar fi dat o hotărâre în cazul premierului Victor Ponta.

"Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti nu a luat încă nicio hotărâre. Raportul prezentat de postul Realitatea TV nu aparţine Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, nici măcar părţile prezentate. Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti nu îşi asumă concluziile prezentate", subliniază reprezentanţii UB în comunicat.
În total, trei instituţii au analizat teza de doctorat a lui Victor Ponta: Consiliul Naţional de Etică, Universitatea din Bucureşti şi Consiliul pentru Atestarea Titlurilor.
Universitatea din Bucureşti are dreptul prin lege să anuleze o diplomă, pentru că are autonomie universitară, iar diploma lui Victor Ponta a fost eliberată de Universitate, nu de Ministerul Educaţiei. Cum este semnată de rector, acesta are dreptul să anuleze, cu avizul senatului universitar, pe baza hotărârii Comisiei de Etică.