Acesta a arătat că în urmă cu doi ani Complexul Energetic Oltenia şi Complexul Energetic Hunedoara se aflau în pragul falimentului, Guvernul depunând eforturi mari pentru a putea redresa aceste două companii de profil şi a le menţine, în continuare, pe piaţa de energie.
'În anul 2012 şi Complexul Energetic Oltenia, pe care eu îl ştiu mai bine – pentru că e din regiunea pe care eu o reprezint – dar şi Complexul Energetic Hunedoara, practic erau în faliment, erau în starea de a fi închise. Or, din 2012 şi până acum am făcut eforturi uriaşe şi facem în continuare pentru că trebuie să salvăm aceste companii care produc energie termo (termoelectrică, n.r.). România are un uriaş avantaj având toate tipurile de energie şi hidro şi nuclear şi regenerabile şi termo şi nu vorbesc aici doar de salvarea locurilor de muncă, care sigur e esenţială, vorbesc despre strategia noastră de a fi independenţi energetic, or pentru asta avem nevoie de producţie de energie termo', a declarat premierul Victor Ponta.
El a arătat că prin măsurile luate de Guvern se doreşte ca aceste complexe energetice să aibă o perspectivă clară de viitor, dar şi în ceea ce priveşte retehnologizarea lor cu scopul de a se încadra în costuri de producţie competitive. 'Nu o să fie niciodată preţul la energia produsă la Hunedoara egal cu preţul de la morişca de vânt din Dobrogea. E logic! E imposibil să vrei aşa ceva! Dar să reuşeşti să păstrezi un loc pe piaţă pentru toate cele patru tipuri de energie din punctul meu de vedere este un obiectiv fundamental pentru independenţa energetică a României', a conchis premierul Victor Ponta.
Premierul Victor Ponta, însoţit de ministrul Economiei, Constantin Niţă, şi de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a vizitat joi mai multe obiective economice importante din judeţul Hunedoara, între care ArcelorMittal Hunedoara şi Complexul Energetic Hunedoara.
SURSA: Agerpres