‘De interzis nu putem interzice niciunui parlamentar de la USL să depună amendamente, dar putem să discutăm cu ei şi ăsta a fost scopul discuţiei mele cu cei de la PSD pentru că până la urmă suntem o singură echipă, iar dacă cineva depune un amendament şi vrea mai mulţi bani pentru colegiul lui trebuie să spună de unde tăiem, tăiem de la altul. La buget e ca la bugetul oricărei familii, dacă vrei să iei bani ca să-şi schimbi telefonul nu-ţi mai schimbi televizorul. Prim amendamente la buget nu se pot crea mai mulţi bani, ci se pot reîmpărţi aceştia sau, eventual, se pot introduce noi taxe, dar noi, dincolo de propaganda din ultimele zile, nu am pus nicio taxă pe niciun cetăţean al României’, a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

Premierul a adăugat că bugetul pe 2014 pentru Sănătate nu este mai mic decât cel de anul acesta, dar în noul proiect nu a mai fost trecută suma de 3,5 miliarde de lei plătită în 2013 pentru facturile trecute.

‘În 2013 am aplicat Directiva europeană referitoare la plăţile la 90 de zile şi de 7 luni noi plătim două facturi, Casa Naţionlă plăteşte două facturi, factura curentă şi facturile din trecut. E normal că din moment ce am plătit datoriile din trecut să nu mai avem anul viitor cele 3,5 miliarde în buget, că nu mai avem ce plăti’, a precizat premierul.

El a menţionat că în bugetul pe anul viitor sunt bani alocaţi suplimentar pentru hotărârile judecătoreşti, în special pentru profesori, judecători şi procurori şi pentru toţi cei care au câştigat procesele împotriva guvernului Boc.

Întrebat dacă alocaţiile pentru copii vor creşte în raport cu rata inflaţiei, aşa cum a decis Comisia pentru muncă a Senatului, Ponta a spus că ‘este un principiu corect pe care îl vom îndeplini pe măsura posibilităţilor şi pe măsura colectărilor bugetare’.

Sursa: Agerpres