Bătălia pentru fondurile europene postaderare a început. Firmele mici de consultanţă luptă alături de multinaţionale pe o piaţă care se aglomerează rapid.

România are alocate, în 2008, fonduri structurale în valoare de aproximativ 1,9 miliarde de euro. Banii vor putea fi accesaţi până la sfârşitul anului 2011. De asemenea, bugetul alocat ţării noastre de UE pentru 2007, de circa 1,3 miliarde de euro, va putea fi cheltuit în paralel, până pe 31 decembrie 2010.

Bani mulţi, dar pentru a-i obţine este nevoie de proiecte bine întocmite, dar şi implementate cu succes. Însă puţini dintre cei care au nevoie de fonduri europene nerambursabile pot pregăti singuri proiectele spre avizare. De aceea, multe companii apelează la serviciile firmelor de consultanţă.

„Piaţa de consultanţă ar putea ajunge, în 2008, la 100 de milioane de euro, dacă vom reuşi să pregătim proiecte astfel încât să absorbim întreaga alocaţie“, afirmă Emanuel Răuţă, manager GEA Strategy& Consulting. Acesta susţine că valoarea comisioanelor variază în funcţie de mărimea proiectului şi de relaţia existentă între companie şi solicitant, între 3% şi 15% din valoarea totală a finanţării obţinute. Companiile de consultanţă pot accepta o parte din plată în avans şi una ulterioară aprobării proiectului, numită „comision de succes“.

De aceea, nu e de mirare că apar tot mai multe companii de consultanţă, iar lupta devine tot mai acerbă. 2008 este primul an în care România primeşte fonduri postaderare în calitate de stat membru, iar piaţa de consultanţă pentru astfel de proiecte începe să se contureze. Pentru a-şi atrage clienţi, firmele mici se luptă cu giganţii mondiali, cum ar fi Deloitte, Ernst&Young sau Roland Berger. De exemplu, compania Pegas din Târgu-Mureş aşteaptă încasări spectaculoase din consultanţa pentru proiectele finanţate de la bugetul UE, estimând pe acest segment,  anul acesta, o cifră de afaceri de aproximativ un milion de euro, faţă de 200.000 de euro anul trecut. Pegas a intrat în domeniul consultanţei pe fonduri structurale în martie 2007. Această componentă de business a reprezentat în luna martie a anului trecut 3% din totalul cifrei de afaceri şi a atins 20% pe întregul an. „Estimăm că acest tip de consultanţă va constitui 50% din cifra de afaceri a companiei în această primăvară, când vor începe să fie aprobate primele proiecte“, afirmă Călin Sarchiz, managing partner al Pegas. Firma a încheiat, pe 8 ianuarie, primul contract pentru 2008. Până în prezent, majoritatea solicitărilor au venit din partea microîntreprinderilor, care doresc să-şi dezvolte activitatea şi să achiziţioneze echipamente şi utilaje.

Şi firma GEA Strategy&Consulting speră ca în acest an 80%-85% din cifra de afaceri să fie obţinută din încasările pentru consultanţa pe proiectele finanţate de UE, urmând ca în 2009 acest segment să acopere 60%-70% din totalul cifrei de afaceri. „Primul trimestru al anului se anunţă destul de agitat, întrucât se vor lansa primele apeluri pentru proiecte la majoritatea programelor operaţionale. De aceea, ne aşteptăm la o creştere importantă a numărului de solicitări“, spune Emanuel Răuţă. Conform acestuia, este nevoie de minimum trei luni pentru a fundamenta un studiu de fezabilitate sau un plan de afaceri. În cazul microîntreprinderilor, documentele se pot pregăti în patru săptămâni, deoarece nu este necesară această fundamentare.

Procente mici, încasări mari

Marile companii par să nu pună accent pe acest tip de business, care abia atinge 10% din cifra de afaceri. „Consultanţa pentru proiectele finanţate de UE înseamnă circa 5%-10% din cifra de afaceri a companiei noastre. Estimăm ca, în următorii doi ani, proporţia să se păstreze, dar cifra de afaceri per total companie va creşte cu câteva zeci de procente anual, ceea ce va ridica şi nivelul veniturilor realizate din proiecte de consultanţă pe fonduri structurale“, a declarat, pentru Capital, Ivo Maryska, manager EU Grants&Incentives Deloitte România.

Cifra de afaceri pentru anul fiscal 2006-2007 (1 iunie 2006-31 martie 2007) a companiei Deloitte România a fost de 18,3 milioane de euro. „Încă de la începutul lui 2007, am primit un număr consistent de solicitări în fiecare lună, dar din păcate potenţialii aplicanţi au fost descurajaţi din cauza amânărilor repetate a alocărilor de fonduri europene“, susţine Maryska. În prezent, compania pregăteşte 50 de proiecte, beneficiarii aşteptând lansarea apelurilor pentru proiecte în cursul acestui an. Majoritatea proiectelor vizează domeniul sănătăţii, al dezvoltării resurselor umane, sectorul energetic şi IT etc.

Şi Roland Berger, un alt mare jucător pe piaţa de consultanţă, estimează că această linie de business va deţine o pondere de 10% din cifra de afaceri în următorii trei ani. „În prezent, consultanţa pentru proiecte cu finanţare europeană reprezintă 5% din activitatea noastră“, a spus Codruţ Pascu, managing partner Roland Berger România. În ceea ce priveşte Ernst& Young România, compania mizează pe o creştere între 20% şi 25% a acestui segment de business comparativ cu 2007.

88-10552-06_emanuelrauta_05_c.jpg«Piaţa de consultanţă ar putea ajunge, în 2008, la 100 de milioane de euro, dacă vom reuşi să pregătim proiecte şi să absorbim întreaga alocaţie.»
Emanuel Răuţă, manager GEA Strategy&Consulting

Cu ce te ajută consultantul?

• Realizează studiul de fezabilitate al proiectului şi impactul acestuia asupra mediului
• Fundamentează planul de afaceri al solicitantului
• Recomandă clientului oportunitatea investiţiei
• Colaborează la implementarea cu succes a proiectului.

Comision

15% Reprezintă valoarea maximă a comisionului perceput de către companiile de consultanţă pentru întocmirea proiectelor cu finanţare europeană.

Recomandări

Cum alegi consultantul potrivit din mulţimea de firme care au apărut în ultima vreme pe piaţă? Răzvan Cotovelea, şeful Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (instituţia care gestionează fondurile europene alocate României), indică paşii de urmat înainte de a încheia contractul:

• Căutaţi în mediile de informare, dar şi în cel de afaceri, printre colaboratorii dumneavoastră, care sunt firmele de consultanţă mai cunoscute, la care puteţi apela.

• Urmăriţi portofoliul acestora, verificând care este numărul proiectelor cu finanţare europeană pentru care au oferit consultanţă şi câte din acestea au fost aprobate.