Rata de creştere demografică a fost în medie de 9,7%, cea mai mică valoare înregistrată de la marea criză din anii 30 ai secolului trecut.

Între 1990 şi 2000, populaţia SUA a crescut cu 13,2%.

Cel mai populat stat american continuă să fie California – unde conform datelor statistice locuiesc 37,2 milioane de cetăţeni (peste 10% din întreaga populaţie a SUA) – urmat de Texas, New York şi Florida. Oridinea este aceeaşi ca la precedentul recensământ. La polul opus se situează Wyoming, cu 563.000 de persoane.

Potrivit estimărilor, SUA ar putea ajunge la 400 milioane de locuitori în 2041. Către această dată, se vor înregistra schimbări vizibile şi semnificative în structura demografică a ţării – şi anume, o creştere bruscă a numărului de americani cu rădăcini spaniole.

În prezent, populaţia Pământului este de peste 6,5 miliarde de oameni.Conform calculelor specialiştilor, în 2012, populaţia Terrei se va apropia de 7 miliarde de persoane, iar către 2050 va depăşi 9 miliarde de oameni.

În afară de China, India şi SUA, din primele zece ţări după numărul de locuitori fac parte Indonezia, Brazilia, Pakistan, Bangladesh, Nigeria, Rusia şi Japonia. Peste 100 milioane de oameni locuiesc în prezent în Mexic.