Populația comunitară a crescut cu 1,4 milioane de cetățeni față de anul trecut, pe de o parte datorită creșterii naturale de 0,5 milioane de persoane, iar pe de altă parte a migrației nete de 0,9 milioane de persoane.
Anul trecut, în UE s-au născut 5,4 milioane de copii. Cea mai mare rată a sporului natural s-a înregistrat în Irlanda, Cipru, Franța, Luxemburg și Marea Britanie.
Pe de altă, au fost înregistrate 4,8 milioane de decese. Cel mai mare număr de persoane decedate a fost semnalat în Bulgaria, Letonia, Ungaria, Lituania și România, iar cele mai puține decese au fost înregistrate în Irlanda, Cipru, Malta și Luxemburg.
Cele mai mari valori ale sporului natural al populației (diferența dintre numărul nașterilor și cel al deceselor la 1.000 de locuitori) s-au semnalat în Irlanda, Cipru și Franța. Opt state, printre care și România (-2.2‰), au avut un spor negativ. Țara noastră a pierdut circa 50.000 de locuitori față de anul trecut. Cel mai mare declin l-a avut Letonia cu -4.8‰ .
Anul trecut peste 60% din creșterea populației la nivelul UE s-a făcut pe baza migrației. Statele membre care au primit cel mai mare număr de emigranți sunt Luxemburg, Malta, Suedia, Italia și Belgia. România a fost ocolită de emigranți, înregistrând chiar un flux negativ.
Populația UE crește pe seama migrației, cea a României scade
28 iulie 2011, 15:22
Ultima modificare în 28 iulie 2011, 18:22
Uniunea Europeană a depășit 502 milioane de locuitori la data de 1 ianuarie 2011, conform raportului Eurostat care a fost făcut public astăzi.
Etichete:
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Eveniment
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Coreea de Nord, deranjată de amplasarea scutului american antirachetă în Europa de Est
- Preţul energiei termice va creşte de la 1 august cu 37%
- Ar trebui înființat al șaptelea sector al Capitalei
- Premierul Boc a cerut ministerelor să retragă prefinanţările din proiectele pe fonduri UE unde nu se cheltuiesc bani în 4 luni
- Eco-inovațiile în sectorul auto, susținute de Bruxelles
- Dezbatere europeană privind produsele din tutun
- Traseu turistic cu autobuze supraetajate prin Bucureşti
- De ce tot mai puține companii contestă atribuirea contractelor publice?
- Fermierii pot obține credite cu adeverințe APIA
- Absorbție de 30% pentru fondurile europene destinate agriculturii