Grupul german Porsche negociază cu un fond de investiţii deţinut de statul Qatar vânzarea a până la 25% din acţiunile holdingului, ceea ce i-ar putea îmbunătăţi situaţia financiară, potrivit Mediafax.

Directorul general al Porsche, Wendelin Wiedeking, discută cu Autoritatea pentru Investiţii a statului Qatar în legătură cu vânzarea a 25% din capitalul holdingului, au afirmat surse apropiate situaţiei. Discuţiile se află într-un stadiu avansat, iar un acord ar putea fi anunţat în următoarele săptămâni, au precizat sursele.

Eventualele investiţii ar putea conferi grupului un avantaj în negocierile cu Volkswagen (VW) legate de fuziunea celor doi constructori de automobile. Investiţia fondului arab va face parte dintr-un program de majorare a capitalului Porsche cu până la 4,5 miliarde euro, la care vor participa şi familiile Porsche şi Piëch, principalii acţionari ai grupului.

Valoarea de piaţă a grupului german este în prezent de 8,2 miliarde euro şi, prin urmare, o participaţie de 25% ar valora peste două miliarde euro.

VW, cel mai mare producător auto din Europa, a anunţat luni că este de acord ca emiratul Qatar să preia o participaţie la acţionarul său majoritar, Porsche, care are nevoie de fonduri pentru reducerea datoriilor.