Porsche Bank a anuntat ca a înregistrat o creştere semnificativă a solicitărilor de credite pentru cumpărarea de autoturisme, cerere care s-a concretizat într-un volum de maşini finanţate în iunie 2008 cu 150% mai mare decât în iunie 2007.

 “Potenţialul pieţei auto din România este încă puternic, piaţa fiind acum mult mai matură, iar clienţii sunt tot mai sofisticaţi şi ştiu foarte bine ce îşi doresc”, a declarat Kurt Leitner.

Doar prin programul REMAT, Porsche Bank a finanţat deja un volum total de 3,6 milioane RON (circa 1 milion EUR) în ultimele două săptămâni din luna iunie, la scurtă vreme de la demararea proiectului REMAT 2008.

Conform datelor companiei, creditul auto cel mai frecvent în timpul programului REMAT variază între 6.000 şi 8.000 EUR. Clienţii au acum nevoie de un avans de 15% pentru un credit de până la 10 ani, în RON, EUR sau franci elveţieni.

Porsche Bank, membră a Porsche Finance Group, finanţează cumpărarea de autoturisme importate de Porsche Romania: Volkswagen, Seat, Audi, Skoda şi Porsche.

Sursa: Porsche Bank