Porsche Leasing, parte a Grupului Financiar Porsche, a lansat leasing-ul auto în franci elveţieni, primul astfel de produs financiar din România. Acesta acoperă un segment nou pe piaţa românească, ce oferă în acest moment doar leasing auto în euro sau în moneda naţională.

Leasingul în CHF se adresează clienţilor persoane fizice şi juridice, atât pentru maşini noi, cât şi second hand. Contractul de leasing în franci elveţieni poate fi încheiat pe o perioadă între 12 şi 72 luni, cu un avans de 15% până la 50% şi valoare reziduală de până la 20%. Contractul este semnat în CHF, iar plăţile se vor face în RON, la paritatea EUR/CHF din ziua respectivă.
Porsche Leasing percepe o taxă unică de administrare a contractului, reprezentând 1,9% din valoarea totală a maşinii, iar pentru serviciile de logistică se plăteşte suma de 165 de CHF.

Ca exemplu de calcul orientativ, pentru o maşină în valoare de 12.000 EUR, cu avans de 15%, pe o perioadă de 72 de luni, rata lunară a leasingului este de 244 CHF (146 EUR). Calculul nu include TVA şi asigurarea CASCO. Rata dobânzii este de 6,85% iar DAE este de 7,8%.

Mărcile finanţate de Porsche Leasing sunt comercializate de Porsche Romania prin reţeaua naţională de dealeri: Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen şi Porsche.