Astfel, pentru un autoturism VW Golf care are un preț de achiziție de 16.000 euro, rata lunară este de 179 de euro pe lună, iar valoarea totală de plată de 20.100 de euro, în condițiile achitării unui avans de 20% și pentru o durată a contractului de 4 ani.
Printr-un contract de leasing financiar clasic, încheiat pentru același tip de autoturism, rata lunară de plată ar fi de 292 de euro pe lună, iar valoarea reziduală de 1.600 de euro.
PerfectLeasing este un produs financiar cu valoare reziduală reală care are la bază principiul deprecierii, iar ratele de leasing sunt calculate plecând de la valoarea reziduală reală a maşinii determinată de: durata contractului, numărul de kilometri stabiliţi prin contract, marcă şi model, motorizare, mod de exploatare, întreţinere şi uzură morală.
La finalizarea contractului, clientul are opţiuni multiple: poate schimba autovehiculul cu unul nou, vânzându-l către dealer pe baza ofertei pe care o primeşte de la acesta sau independent, unei terţe părţi, poate prelungi contractul cu o nouă valoare reziduală sau poate deveni proprietar, achitând valoarea reziduală a maşinii.
PerfectLeasing se adresează atât persoanelor fizice cât şi celor juridice şi liber profesioniştilor, permiţând finanţarea pentru toate mărcile importate de Porsche România. Achiziţionarea unui autovehicul nou prin intermediul acestui produs presupune un avans între 15% şi 40% din pretul bunului, durata contractului fiind între 12 şi 60 de luni.
Porsche Finance Group se ocupă cu finanţarea autoturismelor aparţinând mărcilor holding-ului: Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Bentley şi Porsche. Grupul este prezent pe piaţa românească din 1999 şi include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility şi Porsche Asigurări.